Meditație 20 Mai

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 101
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1218-20-mai]20 Mai [/url]
„Şi tot poporul s-a dus să mănînce şi să bea. Şi au trimis cîte o parte şi altora, şi s-au înveselit mult. Căci înţeleseseră cuvintele care li se tîlcuiseră.” Neemia 8:12



Cum descrieţi adevărata bucurie? Aţi avut vreun moment în viaţă cînd aţi trăit o bucurie deplină?
Bucuria în Domnul este un sentiment interior, care într-un anume sens implică o desfătare în Dumnezeu, care vine prin cunoaşterea lui Hristos şi a Cuvîntului Scripturii. În adevăratul sens însă, bucuria în Domnul nu poate fi descrisă complet. Mai degrabă aceasta trebuie să fie experimentată!
Aşa cum ne arată versetul de astăzi, cei din Iuda au experimentat această bucurie atunci cînd Ezra le-a citit Scriptura. Ei au auzit cuvintele Legii, au înţeles ceea ce li se citise şi ce semnificaţie trebuie să aibă aceste cuvinte pentru viaţa lor.
Cînd experimentăm această bucurie prin auzirea, înţelegerea şi împlinirea Cuvîntului lui Dumnezeu, pentru noi începe sărbătoarea, fiindcă acest fel de fericire este o bucurie lăuntrică care nu poate fi clătinată.
Aş vrea însă să mă asigur că aţi înţeles care este diferenţa dintre bucurie şi fericire, fiindcă aceşti termeni nu sînt sinonimi. Această diferenţă ar trebui să fie ceea ce-i face pe creştini să fie diferiţi de oamenii acestei lumi.
Fericirea este numai un simţămînt, o emoţie generată mai mult de circumstanţele vieţii sau de faptele care se petrec în jurul nostru.
Bucuria este însă un sentiment lăuntric de încredere, pace şi mulţumire, pe care îl pot trăi numai cei credincioşi şi care poate fi găsit numai prin Hristos.
Datorită acestui fapt, lasă-mă în această zi să te întreb: „trăieşti în fiecare zi avînd o bucurie adevărată sau ai parte numai de clipe efemere de fericire?
Dacă încă nu cunoşti bucuria despre care vorbesc, te invit să guşti din adevărata bucurie pe care o poţi găsi în Hristos citind, auzind, înţelegînd şi împlinind Scriptura.
CEI CARE-L CUNOSC PE HRISTOS AU DESCOPERIT ADEVĂRATA BUCURIE!

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 Mai | Salvatorul.ro
meniu prim
Asigură-te că lucrul pentru care trăieşti merită să mori pentru el!