Meditație 14 Mai (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 142
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1224-14-mai-2]14 Mai (2)[/url]
„Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar cel neprihănit îndrăzneşte ca un leu tînăr.” Prov.28:1
Dacă Diavolul nu te poate învinge şi distruge prin calomnii şi acuzaţii false, atunci va încerca să te ispitească şi să te învingă, determinîndu-te să faci lucruri care nu îţi sînt îngăduite.
Aceasta este şi ceea ce i s-a întîmplat lui Neemia, aşa cum ne este descoperit în versetele 10-14 din capitolul 6 al cărţii care îi poartă numele. Cursa care i-a fost întinsă acum a fost o acţiune pregătită cu multă înţelepciune şi de o mare viclenie. Un profet fals i-a spus lui Neemia că a fost înştiinţat de Dumnezeu că duşmanii lui vin să-l omoare. De aceea l-a îndemnat să acţioneze imediat şi să-şi scape viaţa, ascunzîndu-se în templu.
Fiindcă a avut o mare capacitate de discernămînt, Neemia nu s-a lasat prins în această cursă. El a ştiut că dacă îl va asculta pe acest om şi s-ar ascunde în locul sfînt din templu, ar fi călcat porunca lui Dumnezeu, care interzicea oamenilor de rînd să intre în locul unde numai preoţii aveau acces, comiţînd astfel un mare păcat.
De aceea, a dat duşmanilor săi un răspuns printr-o întrebare retorică spunînd: ” un om ca mine să fugă?” Iar această întrebare exprimă o îndrăzneala şi un curaj sfînt, nu o lăudăroşenie ieftină!
Sînt situaţii în care anumiţi oameni ai lui Dumnezeu acţionează cu naivitate şi nu ştiu cum trebuie să răspundă la un mesaj despre care se spune că vine de la Dumnezeu. Fiindcă Neemia cunoştea Cuvîntul lui Dumnezeu, nu a putut fi păcălit să facă un păcat care să-l descalifice înaintea lui Dumnezeu şi înaintea poporului.
Acest lucru poate fi aplicat astăzi şi în viaţa ta. Cunoaşterea Cuvîntului lui Dumnezeu îţi va da abilitatea de a deosebi lucrurile care vin de la Dumnezeu, de cele care vin de la  diavolul şi te va ajuta să iei decizii înţelepte evitînd capcanele celui rău.
De aceea, nu de duce la culcare în această seară înainte de a petrece un timp în care să citeşti şi să studiezi Sfînta Scriptură!
CUNOAŞTEREA CUVÎNTULUI LUI DUMNEZEU TE VA AJUTA SĂ EVIŢI CAPCANELE DIAVOLULUI !

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 14 Mai (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
El, de bună voia Lui, ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui. ( Iacov 1:18 )