Meditație 05 Mai (1)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 69
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1233-05-mai-1]05 Mai (1)[/url]
„Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitînd ce este în urma mea, şi aruncîndu-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Fil.3:13-14



Una dintre cele mai puternice arme pe care o foloseşte Satan împotriva credincioşilor este amintirea eşecurilor din trecut. El foloseşte aceste căderi din trecut pentru a ne descuraja, a ne face de ruşine şi a ne spune că nu mai putem merge înainte pentru a-L sluji pe Hristos.
Diavolul vrea să strîngă gunoaiele şi ruinele din trecutul vieţii noastre, pentru a ne bloca progresul spre viitor.
Neemia şi colegii lui evrei, care s-au întors la Ierusalim pentru a reconstrui zidurile cetăţii, au întîlnit munţi de gunoaie formate din moloz şi resturi ale oraşului distrus.
Capitolul patru al cărţii pe care Neemia a scris-o, ne descrie gunoiul fizic pe care muncitorii l-au găsit în oraşul distrus. Aceeaşi realitate poate fi întîlnită însă şi în lumea spirituală, unde sînt adunate multe gunoaie spirituale. Gunoaiele pe care muncitorii le-au găsit au fost rămăşiţe ce aminteau de eşecurile din trecut, cînd Ierusalimul a fost înfrînt şi dărîmat.
Neemia a mers însă la Ierusalim pentru a proclama victoria, nu pentru a plînge trecutul!
De foarte multe ori şi noi, ca şi Neemia, trebuie să stăm în zona înfrîngerilor trecute ca să proclamăm biruinţa viitoare pe care o avem prin Hristos.
Dacă te laşi prins în gunoaiele trecutului vei ajunge copleşit de situaţii şi nu vei mai avea putere pentru a merge înainte.  De aceea, nu-l mai lăsa pe Diavol să-ţi mai aducă aminte de căderile trecute şi să te împiedice astfel să priveşti spre binecuvîntările viitoare.
Dacă ţi-ai pierdut siguranţa şi încrederea în prezent, din cauza eşecurilor din trecut care încă te mai rănesc, te încurajez să urmezi exemplul apostolului Pavel şi uitînd trecutul să te avînţi cu îndrăzneală spre ceea ce îţi stă înainte.
NU LĂSA CA MUNŢII GUNOAIELOR DIN TRECUT SĂ TE ÎMPIEDICE ÎN A MERGE ÎNAINTE PENTRU HRISTOS!

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 05 Mai (1) | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu întoarceți rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântați, căci la aceasta ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea.