Meditație 02 Mai (1)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 81
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1236-02-mai-1]02 Mai (1)[/url]
„M-am uitat, şi sculîndu-mă, am zis mai marilor, dregătorilor şi celuilalt popor: “Nu vă temeţi de ei! Aduceţi-vă aminte de Domnul cel mare şi înfricoşat, şi luptaţi pentru fraţii voştri, pentru fiii voştri şi fetele voastre, pentru nevestele voastre, şi pentru casele voastre!”  Neemia 4:14
În capitolul patru al cărţii Neemia, Cuvîntul lui Dumnezeu ne prezintă un moment  în care copiii lui Israel au fost cuprinşi de descurajare. Au ajuns la jumătatea lucrării de reconstruire a zidurilor Ierusalimului şi descurajarea i-a atacat cu toată puterea.
Avînd în vedere că descurajarea este contagioasă, Neemia a înţeles că trebuie să facă ceva înainte ca aceasta să se răspîndească precum un cancer peste întreaga tabără.
În versetul biblic de astăzi ne este prezentat medicamentul pe care l-a folosit Neemia pentru vindecarea poporului Israel de boala descurajării de care a fost cuprins. Cuvintele rostite de Neemia pentru cei din Israel ne pot aduce şi nouă eliberarea de sub aceeaşi povară, ori de cîte ori descurajarea cuprinde şi fiinţa noastră.
Neemia ştia că pentru a fi vindecat de descurajare poporul avea nevoie de un timp în care să-şi reîmprospăteze perspectiva pe pare o aveau cu privire la Dumnezeu. De aceea, el a mers la popor şi a spus în auzul conducătorilor: „este timpul să vă amintiţi cît de mare şi minunat este Dumnezeu! Amintiţi-vă de El, uitaţi-vă la El, şi ascultaţi numai de El!”
Pot să vă spun că şi în viaţa mea au fost momente cînd am ajuns răpus de descurajare. Am găsit însă vindecarea doar atunci cînd m-am oprit din lucrările pe care le făceam şi mi-am amintit de tot ceea ce Dumnezeu a făcut pentru mine. În acele momente, cînd am retrăit bucuria experienţelor trecute, am simţit cum Dumnezeul Cel Preaînalt mă ridica din starea de deznădejde în care căzusem.
El este gata să facă acelaşi lucru şi pentru tine. Te va întări şi te va ajuta să te ridici chiar din cea mai întunecată zi sau noapte din viaţa ta.
Sfînta Scriptură ne spune în Isaia 53:4 că: „El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui..”, iar Domnul Isus ştie ce simţi şi situaţiile cu care te confrunţi. El ştie cînd eşti rănit şi ştie şi ce ai nevoie pentru a depăşi această situaţie. De aceea priveşte numai spre El!
CÎND EŞTI RĂPUS DE DESCURAJARE, ADU-ŢI AMINTE DE DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU ŞI DE TOATE LUCRĂRILE PE CARE EL LE-A FĂCUT PENTRU TINE!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 02 Mai (1) | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu privi la forța cotropitoare a întunericului din jurul tău; privește la Isus, și întristarea ta va fi preschimbată în bucurie!