Meditație 31 Martie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 72
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1268-31-martie-2]31 Martie (2)[/url]
„Ascultă, fiule, îndrumările tatălui tău, şi nu lepăda învăţăturile mamei tale. Căci ele sunt o cunună plăcută pe capul tău, şi un lanţ de aur la gâtul tău.” Prov.1:8-9 ) (trad. Engl.)



Ieri am învăţat că familiile înţelepte umblă în frica lui Dumnezeu şi îl onorează pe Domnul. Astăzi vom vedea că familiile înţelepte înţeleg şi valoarea ascultării.
Ca părinţi, este foarte important să-i învăţaţi pe copii voştri să vă asculte, pentru că pe măsură ce vor învăţa să asculte de voi, vor învăţa să asculte şi de Dumnezeu.
Versetul biblic de astăzi ne prezintă două căi prin care putem să-i conducem pe copii la ascultare. Acestea sunt: „îndrumare” şi „învăţare!”
Cuvântul îndrumare îşi are rădăcina într-un termen ebraic care include ideea de sfătuire, atenţionare şi corectare. Taţilor, eu cred că aceste responsabilităţi definesc rolul  pe care voi trebuie să-l aveţi în familie.
A fi fermi în îndrumare înseamnă a fixa reguli rezonabile şi graniţe clare, pentru care, atunci când nu sunt respectate să se aplice o disciplină potrivită.
Cuvântul învăţătură, pe care îl găsim în versetul de astăzi, descrie lucrarea pe care trebuie să o facă în căminul ei mama. Acest cuvânt înseamnă a antrena sau a zidi convingeri. Cu alte cuvinte, este datoria mamelor să-i înveţe pe copii lor şi să-i crească pentru a deveni ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la ei.
Această slujire poate fi asemănată cu cea a unei păsări care hrăneşte un cuib plin de puişori. Când vine vremea ca acesti pui să zboare, mama le strică cuibul. Apoi îşi întinde aripile şi-i ia pe fiecare pe aripile sale, antrenându-i până când aceştia învaţă să zboare!
De aceea, întrebarea mea pentru voi, părinţilor, în această zi este: îi îndrumaţi şi îi învăţaţi pe copiii voştri? Prin ceea ce faceţi, îi învăţaţi să vă asculte ?
Dacă veţi reuşi să-i ajutaţi să vă asculte acum pe voi, într-o zi, ei vor fi gata să-L asculte şi pe Dumnezeu!
O FAMILIE ÎNŢELEAPTĂ CUNOAŞTE VALOAREA ASCULTĂRII!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 31 Martie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
" Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția Cerurilor! "