Meditație 13 Martie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 80
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1286-13-martie-2]13 Martie (2)[/url]
„Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.  Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.

Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,  ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană.”  Ef.5:22-27

Cred că unul dintre motivele care cauzează destrămarea multor familii astăzi este faptul că

foarte mulţi soţi şi şotii nu-şi cunosc, sau nu îşi împlinesc rolurile şi responsabilităţile pe care le au în familie. Pentru că mulţi soţi s-au lăsat influenţaţi de conceptele culturii contemporane, viaţa lor de familie suferă.
Versetele biblice de astăzi ne prezintă în mod clar rolurile pe care Dumnezeu le-a conceput pentru soţi şi soţii. În această lume în care egalitatea dintre soţ şi şotie este promovată ca cel mai înalt ideal, aceste cuvinte nu mai sunt populare. Cu toate aceastea, nu ar trebui să uităm că egalitatea nu înseamnă uniformitate.
Ca soţ sau soţie, deşi avem parte în aceeaşi măsură de harul lui Dumnezeu şi suntem egali ca valoare înaintea ochilor Celui Prea Înalt, în viaţa de familie, Dumnezeu ne-a atribuit roluri şi responsabilităţi specifice, pe care trebuie să le împlinim întocmai, dacă dorim să avem o căsnicie fericită.
Cu toate acestea, în această zi aş dori să subliniez că cea mai mare parte a acestor responsabilităţi revine mai întâi soţilor.
Bărbaţilor, noi suntem chemaţi să ne iubim soţiile, tot aşa cum şi Hristos Şi-a iubit Biserica.
Dacă ne vom împlini această responsabilitate, atunci soţiile noastre vor răspunde dragostei noastre statornice şi pline de sacrificiu, prin a ni se supune în ascultare, fiindcă aşa au fost create de Dumnezeu. Totul însă trebuie sa înceapă cu noi!
De aceea, bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele voastre! Şi soţiilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, pentru că numai acesta este modul în care veţi pune în practică legământul căsniciei voastre.
PENTRU A AVEA O CĂSNICIE FERICITĂ ÎMPLINEŞTE-ŢI ROLUL PE CARE DUMNEZEU ŢI L-A ÎNCREDINŢAT ÎN VIAŢA TA DE FAMILIE!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 13 Martie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
" Ferice de cei împăciutori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! " ( Matei 5:9 )