Meditație 21 Februarie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 66
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1306-21-februarie-2]21 Februarie (2)[/url]
„Pe vremea aceasta s-a născut Moise, care era frumos înaintea lui Dumnezeu. El a fost hrănit trei luni în casa tatălui său.  Şi când a fost lepădat, l-a luat fiica lui Faraon, şi l-a crescut ca pe copilul ei.  Moise a învăţat toată înţelepciunea Egiptenilor, şi era puternic în cuvinte şi în fapte.” Fapte.7:20-22



Majoritatea dintre noi cunoastem istoria vietii lui Moise si stim ca desi s-a nascut într-o familie de evrei sclavi în Egipt, a fost crescut ca un print în casa lui Faraon.
Deasemenea cred ca stim cum Dumnezeu a aranjat toate evenimentele care au facut ca Iochebed, mama sa naturala, dupa ce l-a pus pe Moise într-un cosulet pe Nil, sa ajunga în casa lui Faraon, unde l-a crescut pe fiul ei în calitate de doica!
Aceste evenimente au facut ca în perioada copilariei si a anilor de formare, Moise s-o aiba alaturi pe mama sa, si sa creasca sub supravegherea si îndrumarea acesteia.
În bratele mamei sale, Moise a învatat tot ceea ce avea nevoie sa stie ca mare lider în Israel , sau ca unul dintre cei mai puternici oameni pe care lumea i-a cunoscut.
Ceea ce-a facut însa Iochebed pentru Moise, trebuie sa facem si noi pentru copiii nostri, pentru a le transmite astfel credinta pe care o avem în Dumnezeu. În timpul acelor ani, Iochebed l-a învatat pe Moise sa-si cunoasca adevarata identitate. L-a ajutat sa cunoasca cine a fost, si cine putea sa devina. Aceasta este încredintarea si responsabilitatea pe care o are si fiecare parinte astazi.
Ca mama, ai responsabilitatea sa-l ajuti pe copilul tau sa stie  cine este si sa-si cunoasca valoarea pe care o are înaintea lui Dumnezeu.Sa stie ca Dumnezeu l-a creat dupa chipul si asemanarea Sa si ca are o mare dorinta ca fiul sau fiica ta, sa devina copilul Sau pentru vesnicie.
Desi nu toti copiii sunt ca Moise, pentru ca fiecare dintre ei se afla sub protectia lui Dumnezeu, avem datoria sa-i învatam si sa-i educam în fiecare zi.
AI ÎNVATA PE COPII SA-SI CUNOASCA IDENTITATEA (VALOAREA DE SINE) ESTE RESPONSABILITATEA FIECARUI PARINTE CRESTIN

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 21 Februarie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Cine strânge vara, este un om chibzuit, dar cine doarme în timpul seceratului, este un om care face ruşine. ( Proverbele 10:5 )