Meditație 11 Decembrie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 64
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1377-11-decembrie-2]11 Decembrie (2)[/url]
„ În vremea aceea a venit Ioan Botezatorul, si propovaduia în pustia Iudeii.El zicea: „Pocaiti-va caci Împaratia cerurilor este aproape.” Ioan acesta este acela care fusese vestit prin proorocul Isaia, când zice :”Iata glasul celui ce striga în pustie: „Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile.” Matei 3:1-3
Într-o legenda se spune ca un om a trait tot timpul vietii într-o oaza din pustie. În tot acest timp, singura lui îndeletnicire a fost cresterea animalelor. Într-o zi însa s-a hotarât sa mearga în oras si sa viziteze un prieten pe care nu-l mai vazuse din copilarie. Si-a luat camila si dupa câteva zile a ajuns la casa prietenului.
Ajuns în oras a fost însa foarte surprins ca în loc de animale, pe sosea a vazut multe masini. Fiindca nu mai vazuse astfel de ciudatenii si-a luat camila si a plecat sa le examineze cu si mai mare atentie. Prins însa de aceasta curiozitate, n-a mai fost atent la trafic si-a fost accidentat usor de o masina. Pentru a fi examinat medical, o salvare l-a dus la spital. Dupa ce i-au fost pansate ranile, beduinul si mai impresionat de acesti monstri de fier ce alergau pe sosele, s-a reantors la casa prietenului sau.
Multumitori ca nu s-a întâmplat nimic grav, cei ai casei au organizat o masa festiva în cinstea musafirului lor, la care au invitat toti vecinii. În timpul mesei, sotia prietenului beduinului a mers în bucatarie ca sa pregateasca o cafea. Imediat însa ce a auzit zgomotul rasnitei, omul pustiei a alergat repede în bucatarie, a luat rasnita si a trantit-o de podea, facand-o bucati.
Cand a fost întrebat de ce a procedat astfel, omul pustiei a raspuns: „ domnilor; trebuie sa distrugeti acesti monstri cat sunt înca pui, pentru ca atunci cand ajung mari devin periculosi, si nu le mai poti face nimic!”
Nu-i asa ca zambim de naivitatea acestui beduin?
Rationamentul lui este însa foarte corect, pentru ca: mânia, invidia, resentimente si obiceiurile rele, trebuie înfrante cat sunt înca în fasa, pentru ca atunci cand cresc, nu mai putem face nimic.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ma pocaiesc de tot ceea ce este rau  si sa înving orice ispita înainte ca sa devina pacat, pentru ca sa pot umbla în sfintenie. Amin.
<a title="01 Decembrie" rel="bookmark" href="http://www.misiune.ro/resurse-crestine/meditatii-crestine/01-decembrie-3.html">

</a>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 11 Decembrie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vnr fi săturaţi!