Meditație 26 Octombrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 73
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1423-26-octombrie-3]26 Octombrie (3)[/url]
„Apoi a chemat la El norodul împreună cu ucenicii Săi, şi le-a zis: “Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze.  Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.  Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? “Marcu 8:34-36
Într-o zi o sonda petroliera care extragea petrol pe campurile petrolifere din Texas, s-a aprins. În foarte scurt timp, focul a ajuns atat de violent încat nici un echipaj de pompieri  nu mai avea curajul sa se apropie de sonda.
Pentru ca flacarile erau tot mai înalte, iar echipajele de pompieri nu mai îndrazneau sa încerce stingerea focului, compania petroliera a cerut prin radio, ajutorul voluntarilor.
Auzind despre aceasta situatie, un grup mic de pompieri din Alabama, s-a oferit sa stinga  incendiul. Acestia aveau o masina foarte veche, iar întreg echipajul numara doar cinci persoane.
Cand au ajuns însa la poarta companiei petroliere, n-au oprit pentru a  cere explicatii, ci au intrat cu viteza spre zona de extractie a petrolului si s-au oprit chiar  langa sonda care ardea.
Fiind aproape înconjurati de flacari, acestia au sapat un tunel spre putul care ardea si-au astupat debitul de petrol cu pietre si pamant, pe care le-au aruncat în gaura de extractie. Procedand astfel, dupa numai cateva ore, focul a fost stins.

Bucurosi pentru aceasta reusita, cei din  conducerea companiei au organizat în seara aceleiasi zile o masa festiva, în cadrul careia  a oferit noilor eroi drept recompensa, un cec cu o suma foarte mare de bani.
Cand au fost întrebati ce vor face cu banii, soferul care a condus masina de pompieri a raspuns: „mai întai am vrea sa reparam franele masinii. Fiindca am venit în mare graba si n-am ami avut frane, n-am mai putut opri la poarta companiei, ci ne-am lasat purtati de masina care s-a oprit chiar langa flacari. Simtindu-ne viata în pericol, a trebuit sa facem tot ceea ce ne era în putinta, pentru a stinge incendiu si-a ne salva!
Luand în considereare invitatia Domnului Isus cuprinsa în versetele biblice de astazi, întelegem ca  El nu sileste pe nimeni. Alegerea de a-L urma este  o decizie voluntara.
Iata o oportunitate de-a trai si-a lucra cu eroism; ne spune Domnul în aceasta zi, fiecaruia dintre noi.  Vei alege sa-ti iei crucea si sa-L urmezi, sau vei sta deoparte spunand ca este prea greu sau riscurile sunt prea mari?
Cei ce vor primi o mare recompensa sunt cei ce sunt  gata ca prin credinta sa paseasca în mijlocul provocarilor vietii si cu ajutorul lui Dumnezeu sa stinga orice foc al încercarilor.
Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa îndraznesc lucruri mari în Numele Tau si sa-mi port crucea în fiecare zi, pentru ca sa pot primi rasplata pe care mi-ai pregatit-o. Amin.



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 26 Octombrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Isuse drag, în cerul sfânt vom sta mână de mână, dar pân-atunci rămân smerit și-Ți stau la îndemână!