Meditație 19 Octombrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 63
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1430-19-octombrie]19 Octombrie [/url]
  „Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi, şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.  “El n-a făcut păcat, şi în gura Lui nu s-a găsit vicleşug”.

Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; şi, când era chinuit, nu ameninţa, ci Se supunea dreptului Judecător.  El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi. “ I Petru 2:22-24



Datorita conditiilor de sanatate, o profesoara dintr-o scoala elementara din Noua Anglie, s-a pensionat mai devreme. În acest fel, îsi zicea ea, va avea mai mult timp pentru a-si îngriji sanatatea.
Într-o zi însa, a fost vizitata de una dintre fostele sale eleve, care i-a povestit despre o mare problema pe care n-o poate rezolva. Vizitand femeile din închisoarea din oras, aceasta fosta eleva, a spus profesoarei ca detinutele care au savarsit crime odioase, stau în aceleasi celule cu detinutele care au fost închise pentru mici furturi, sau neachitarea taxelor.
Vizitand acea închisoare Dorotheea Dix , s-a convins de aceasta realitate si din acea zi a început lupta pentru schimbarea acestui sistem.
Desi era împovarata de durerile ei fizice cauzate de boala, si de multe lipsuri materiale, Dorotheea si-a petrecut tot restul vietii, luptand pentru drepturile acestor detinute.
La moartea ei, dupa aproape 40 de ani dedicati acestei slujiri, ea a lasat în urma aproape 30 de spitale pentru persoanele cu afectiuni psihice, iar acum detinutele erau repartizate în camere în functie de gravitatea faptelor comise.
Daca o femeie firava si bolnava, a reusit în împlinirea planurilor ce si le-a propus, cu siguranta ca vei reusi si tu!”
Rugaciune: Doamne Dumneezeule; ajuta-ma sa-mi cunosc lucrarea la care m-ai chemat si sa mi-o împlineasc cu credinciosie, pentru ca sa pot împlini planul Tau pentru viata mea. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
A te judeca pe tine însuți este mult mai greu decât a-i judeca pe alții. Dacă ajungi să te judeci cum trebuie, înseamnă că ești, într-adevăr, un om înțelept. ( Antoine de Saint Exupery )