Meditație 13 Octombrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 70
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1436-13-octombrie-3]13 Octombrie (3)[/url]
“Acum, temeţi-vă de Domnul, şi slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie. Depărtaţi dumnezeii cărora le-au slujit părinţii voştri dincolo de Râu şi în Egipt, şi slujiţi Domnului. 
Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului”.
Poporul a răspuns, şi a zis: “Departe de noi gândul să părăsim pe Domnul, şi să slujim altor dumnezei.” Iosua 24:14-16



Atunci cand Domnul Isus i-a chemat pe ucenici ca sa-L urmeze, le-a spus: „daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze!”
Luand în consideratie aceasta invitatie, descoperim ca Domnul Isus n-a exersat nici o presiune fata de cei ce urmau sa-si exprime o optiune, aleagand una dintre alternative.
Nici Iosua cand i-a chemat pe cei din neamul sau la o alegere, nu i-a determinat în vreun  fel. El le-a prezentat doar  alternativele: binecuvantarea si blestemul,  viata si moartea şi  le-a lasat apoi o  libertate deplina.
Într-o zi, o mama a mers împreuna cu cei trei copii ai ei, la un magazin ce vindea înghetata, dorind sa cumpere  cate o înghetata fiilor ei. Dupa ce a asteptat la o coada foarte lunga, atunci cand a ajuns în fata vanzatorului, acesta a întrebat-o: „doriti înghetata cu ciocolata, sau de vanilie?
În loc sa aleaga  una dintre aceste alternative, dupa cateva momente de asteptare,  mama l-a întrebat pe vanzator: „de ce nu produceti mai multe sortimente de înghetata? Ati oferi astfel cumparatorilor o mai mare varietate si-o paleta mai larga de optiuni.”
Suparat pe indecizia acelei mame, vanzatorul i-a raspuns: „Doamna; daca ai sti cat de mult le trebuie unor oameni sa hotarasca între înghetata cu ciocolata, sau cea de vanilie, n-ai mai dori si alte sortimente!”
Ai trait o asa experienta? Ai avut momente cand ti-a fost greu sa hotarasti, chiar daca a trebuit sa alegi numai între doua alternative?
Acum întelegem mai bine de ce este asa de greu ca unii oameni sa ia decizia sa se întoarca la Dumnezeu!
A lua o decizie nu-i totdeauna usor, dar a alege ce este bine si a-l urma pe Hristos, merita efortul, pentru ca cei ce au luat aceasta decizie, vor descoperi binecuvantari pe care nici nu le-au banuit.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; da-mi întelepciune sa fac o alegere buna si ajuta-ma sa nu zabovesc în a o împlini, pentru ca nu cumva sa ma trezesc prea tarziu. Amin.



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 13 Octombrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Cine are o inimă înțeleaptă, primește învățăturile, dar cine are o gură nesocotită, se prăpădește singur. ( Proverbele 10:8 )