Meditație 04 Octombrie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 71
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1445-04-octombrie-2]04 Octombrie (2)[/url]
„Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi, sa nu aiba despre sine  o parere mai înalta decat se cuvine; ci sa aiba simturi cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta, pe care a împartit-o Dumnezeu fiecaruia. „ Rom.12:3



Thomas Wheeler, directorul unei companii vestite din Massachusetts, a povestit o întamplare deosebita pe care a trait-o în timpul unei calatorii pe care a facut-o împreuna cu sotia sa în Arizona.
Ajunsi în plin desert, acestia au observat ca au nevoie de combustibil pentru alimentarea masinii. Dupa multe cautari, au ajuns la o statie mica pentru combustibil, ce-i deservea pe clienti avand doar o singura pompa.
Deoarece echipamentul de alimentare era foarte vechi, Thomas a asteptat pe cineva care sa vina si sa le umple rezervorul masinii. Dupa cateva clipe de asteptare, adintr-o încapere saracacioasa a iesit un barbat îmbracat cu haine murdare si foarte neangrijit, care s-a oferit  sa-i ajute. Acesta era de fapt si singurul lucrator din acea statie.
În timp ce acel pompagiu a început sa alimenteze masina, Thomas a mers în faţa autoturismului  pentru a verifica uleiul.  Cand însa si-a ridicat capul si-a privit spre masina, a observat ca sotia sa  glumea cu lucratorul din statie si chiar îi zambea cu o deosebita afectiune.
Dupa ce a platit pretul combustibilului si si-au continuat drumul, surprins de aceasta situatie, Thomas a întrebat-o pe sotia sa daca îl cunoaste pe acel pompagiu.
Da; i-a raspuns imediat aceasta. Am fost colegi de scoala! Si mai mult decat atat, chiar m-am întalnit cu el un an de zile, fiind buni prieteni!
Ca sa-i arate ce sansa are acum sotia sa, fiindca  n-a continuat  acea relatie, Thomas i-a spus: „nu-i asa ca îti pare bine ca n-ai continuat acea relatie si te-ai casatorit cu mine?” Acum esti sotia unui  director de companie, nu a unui pompagiu!
Dupa cateva momente de tacere, sotia însa i-a raspuns:” Daca m-as fi casatorit cu acel baiat, el ar fi fost directorul, iar tu pompagiul!”
Nu-i asa ca si noi ne consideram adesea a fi cineva, crezand ca fara ajutorul nostru, nimic n-ar mai fi posibil ?

Domnul Isus i-a atentionat de nenumarate ori pe cei din vremea lui, sa nu aiba o parere mai înalta despre ei insisi, decat ceea ce se cuvine.
Daca ai ajuns sa  fii cineva, trebuie sa recunosti ca acesta nu-i meritul tau, ci a Celui ce te-a întzestrat cu abilitati si ti-a dat sanatate si ajutor ca sa ajungi în starea în care te afli.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu am o parere mai înalta despre mine si sa umblu în smerenie, asteptand cu rabdare ziua cand ma vei înalta. Amin



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 04 Octombrie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Trecerea în revistă a fidelităţii şi binecuvântărilor din trecut ale lui Dumnezeu, te va încuraja şi îţi va da speranţă pentru astăzi.