Meditație 24 Septembrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 70
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1455-24-septembrie-3]24 Septembrie (3)[/url]
„ Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va întrece neprihanirea carturarilor si-a Fariseilor, cu nici un chip nu veti intra în Împratia cerurilor.” Matei 5:20
Desi integritatea este o trasatura deosebita de caracter, a fi neprihanit, înseamna mult mai mult decât atât. A fi neprihanit înseamna de fapt: „ a face ceea ce este drept înaintea lui Dumnezeu”, dar în acelasi timp si „a fi socotit fara de vina !” Cei neprihaniti împlinesc voia lui Dumnezeu, nu pentru ca respecta o lege, ci datorita faptului ca natura vietii lor a fost schimbata.
Studiind cele zece porunci, un teolog liberal a spus ca Legea lui Dumnezeu este prezentata intentionat într-un mod mai sever, la fel cum de multe ori si noi punem ceasul sa sune mai devreme cu o jumatate de ora, pentru a nu întârzia la servici. Acest lucru a fost mentionat astfel,  pentru ca cei ce doresc sa împlineasca Legea lui Dumnezeu, sa poata aplica macar ceva din ceea ce li s-a cerut, care sa-i faca placuti lui Dumnezeu.
Câta ratacire! Dumnezeu nu glumeste cu standardul neprihanirii si nici nu accepta jumatati de masura. Chiar daca întâlnim oameni ce considera ca porunci precum:”sa nu furi”, „sa nu comiti adulter” sau sa nu depui o marturie mincinoasa, nu mai sunt la moda astazi, Cuvântul lui Dumnezeu  nu se schimba, ci are aceeasi autoritate totdeauna.
Acest adevar, este confirmat de faptul ca însusi Domnul Isus a împlinit  toata Legea. Mai mult decât atât, El a si ridicat nivelul de neprihanire prin faptul ca ne-a cerut sa nu vorbim urât cu semenii, pentru ca sa nu fim ucigasi cu vorba, si nici sa nu privim la cei din jur cu intentii pacatoase, pentru a nu comite astfel adulter în inima noastra.
A fi neprihanit nu înseamna numai a fi mai moral si mai cinstit decât cei din jurul nostru, ci a fi asemenea Domnului Isus.
Pentru ca adevarata neprihanire este, modelul pe care ni l-a lasat Hristos, sunt fericiti si au nadejdea vesniciei, numai cei ce traiesc la înaltimea acestui standard spiritual.



Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa umblu în voia Ta, pentru ca traind în neprihanire sa ma aseman Tie. Amin.

<a title="28 Martie" rel="bookmark" href="http://www.misiune.ro/resurse-crestine/meditatii-crestine/28-martie-3.html">

</a>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 24 Septembrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Doar cel ce a plâns poate înțelege pe cel ce plânge!