Meditație 16 Septembrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 71
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1463-16-septembrie-3]16 Septembrie (3)[/url]
„ Caci iata, întunericul acopere pamântul, si negura mare popoarele; dar  peste tine rasare Domnul, si slava Lui se arata peste tine.” Isaia 60:2
Isaia a înteles ca slava care va cuprinde poporul sau, nu-i cauzata de ceea  ce ei pot sa faca, ci de ceea ce Dumnezeu  este gata sa împlineasca pentru ei. Din  aceasta cauza el i-a îndemnat pe cei din neamul lui sa-si puna toata nadejdea în Dumnezeu si în  lucrarile Sale.
Am citit undeva ca printre triburile de indieni, exista un ritual deosebit  prin care fiecare baiat, trebuie sa-si dovedeasca barbatia, petrecând o  noapte singur în padure. În acest fel, copiii erau învatati sa capete curaj  si sa nu se mai teama de nimic.
Într-o seara, un copil a fost dus în padure de cei din tribul sau si a  fost lasat în întuneric, având numai un cutit în mâna cu care sa se poata  apara de animalele salbatice.
Cei ce l-au dus în padure, i-au spus sa nu se teama, sa stea linistit si sa  vegheze toata noaptea, pentru ca nu cumva sa fie atacat prin surprindere.  Crezând ca supravetuirea depinde numai de efortul sau, copilul n-a închis  nici un ochi toata noaptea.

Spre surprinderea sa, în noaptea aceea nu s-a întâmplat nici unul dintre  pericolele pe care el le-a asteptat. Mai mult însa, când s-a  facut ziua, el a observat ca în spatele unui copac, cu arcul în mâna gata  sa intervina în orice momet, a vegheat alturi de el si tatal sau. Daca ar fi  stiut aceasta de cu seara, cu siguranta ca acel copil ar fi dormit linistit si în mijlocul padurii, fara sa-si fi facut vreo problema.
Daca în aceasta zi ai ajuns într-o situatie despre care crezi ca nu mai este  nici o iesire, uita-te în sus si vei descoperi prin credinta, ca Dumnezeu, Tatal  nostru, vegheaza, pentru ca nu cumva sa ni se întâmple vreun rau.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc ca în mijlocul necazurilor nu ma lasi  niciodata singur. Ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa nu ma mai tem de nimic.  Amin.



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 Septembrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu mustra pe cel batjocoritor, ca să nu te urască; mustră pe înțelept, și el te va iubi. ( Proverbele 9:8 )