Meditație 11 Septembrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 90
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1468-11-septembrie-3]11 Septembrie (3)[/url]
„ Atunci Domnul i-a zis lui Samuel: „ Iata voi face în Israel un lucru  care va asurzi urechile oricui îl va auzi. În ziua aceea voi împlini  asupra lui Eli tot ce am  rostit împotriva casei lui; voi începe si voi  ispravi.” I Samuel 3: 11-12
În timp ce era în slujba preotului Eli, tânarul Samuel a auzit o voce care  îl chema pe nume. Samuel era un copil care s-a nascut ca raspuns al  rugaciunii si a fost închinat de mama sa lui Dumnezeu, pentru a sluji în  casa Domnului.
În acea vreme, fiii lui Eli nu urmau exemplul tatalui lor. Acest fapt însa  nu-i ceva neobisnuit, pentru ca slujirea nu-i ceva care se mosteneste si se  transmite pe cale genealogica din tata în fiu, ci un raspuns fata de o  chemare divina; o vovatie.
Termenul „vocatie” îsi are radacina în latinescul „vocare”, care implica o  chemare vocala.
Samuel a fost omul care a slujit lui Dumneuzeu, pentru ca a auzit aceasta  voce. Într-un miez de noapte în timp ce dormea, el a auzit pe cineva rostind: Samuel! Samuel!
Ca un copil ascultator, Samuel a raspuns: „ iata-ma !” si a alergat repede  sa vada de ce are nevoie Eli. Ajuns însa în fata batrânului, acesta i-a spus: „Samuele nu eu te-am chemat! du-te înapoi în pat si odihneste-te!
Dar numai ce a adormit si vocea s-a auzit înca o data:”Samuel!” „Samuel!” Si de aceasta data Samuel s-a ridicat repede din pat si a mers la Eli  spunându-i:” Iata-ma; de ce m-ai chemat?” “Nu eu te-am chemat; i-a raspuns  iarasi Eli; du-te înapoi si odihneste-te”.
Acesta voce a rasunat însa si a treia oara: „Samuel!” „Samuel!” Si a  treia oara Samuel s-a grabit sa ajunga imediat la Eli, ca sa afle de ce  are nevoie batrânul preot.
De acesta data însa Eli a înteles ca în casa Domnului se petrecea ceva cu  totul neobisnit, si i-a spus lui Samuel sa se reintoarca în patul sau, si  daca va mai auzi înca o data aceeasi voce, sa raspunda: ” vorbeste Doamne;  caci robul Tau asculta!”
Samuel a facut asa cum l-a învatat Eli, si atunci când Dumnezeu i-a mai  vorbit înca o data, el a raspuns:” „vorbeste Domane, caci robul Tau asculta!”
În acele momente, Dumnezeu a început sa-i vorbeasca si un întreg volum de  istorie sacra a început sa se scrie prin viata si slujirea lui Samuel.
Pentru ca Samuel a ascultat si a împlinit tot ceea ce Dumnezeu i-a facut  cunoscut, viata lui si a neamului sau n-a mai fost la fel.
Esti sigur ca te afli în locul în care Dumnezeu ar dori sa fii? Daca pâna  în aceasta zi înca n-ai ascultat de vocea lui Dumnezeu, fii gata sa-i  raspunzi: „vorbeste Domne, caci  robul Tau , Ioan, Maria, George ….   este gata sa asculte”, si vei vedea ca Dumnezeu îti va descoperi voia Sa si  va face si prin tine mari lucrari.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ascult de vocea Ta si sa împlinesc tot  ceea ce doresti sa fac. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 11 Septembrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Domnul este lumina și mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieții mele: de cine să-mi fie frică?