Meditație 10 Septembrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 70
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1469-10-septembrie-3]10 Septembrie (3)[/url]
„Atunci Isus a zis ucenicilor Sai:”daca voieste cineva sa vina dupa Mine,  sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.” Matei 16:24
A te lepada de tine însuti, a-ti lua crucea în fiecare zi si a-L urma pe  Hristos, este formula cea mai de succes. Pune-o în practica si îti garantez  ca vei reusi! Înainte de a o aplica, lasa-ma însa sa-ti spun, ca desi cei mai multi îsi  doresc o reusita materiala, faptul ca ai multi bani si mari posesiuni  materilale, nu-ti asigura fericirea si împlinirea pe care o cauti. Sunt  multi oameni nefericiti, desi conduc masini foarte scumpe si locuiesc în  vile cu dusumele din cea mai vestita marmora si candelabre de cristal.
Multi dintre acestia au constatat ca a fi doar o persoana activa si  întreprinzatoare, nu-i o formula suficienta pentru a gasi împlinire  personala si a-ti asigura o familie iubitoare.
Pentru a nu repeta aceeasi trista experienta, trebuie sa ne reamintim de  declaratia Domnului Isus, care ne spune în aceasta zi: „ daca vrea cineva sa  fie ucenicul Meu, atunci sa se lepede de sine însusi, sa-si ia crucea lui  si sa Ma urmeze!”
Este interesant de observat faptul ca Domnul Isus nu pomeneste nimic despre  mercedesuri, ceasuri Rolex, sau despre vile somptuoase. Prima conditie pe  care El o mentioneaza este, renuntarea la tine însuti, pentru a-i sluji cu  dedicare deplina pe cei din jur.
Nu-i aceasta exact ceea ce si El a facut? Domnul Isus S-a dezbracat de  slava pe care o avea la Tatal, a venit în lumea noastra , facându-se  asemenea noua, pentru a ne sluji pâna la moarte si moarte de cruce .
De aceea, a-ti lua crucea, înseamna de fapt a nu mai privi la tine, la  interesul personal si la valorile acestei lumi, fiind concentrat pentru a  strânge, ci a privi spre nevoile altora, fiind dedicat pentru a-i sluji cu  daruire.
Însainte de a oferi tronuri si împaratie, pentru toti cei ce doresc sa-L  urmeze, Domnul Isus le vorbeste despre: cruce, stergar si jug, aratând  astfel ca fericirea si împlinirea o pot gasi doar cei ce au învatat sa  slujeasca.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma în acesta zi sa gust din fericirea si  împlinirea pe care o au toti acei care purtându-si crucea, sunt gata sa  slujeasca. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10 Septembrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
" Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui; și mai mult prețuiește un sărac decât un mincinos. " ( Proverbele 19:22 )