Meditație 08 Septembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 82
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1471-08-septembrie]08 Septembrie [/url]
„ El le-a zis:” Cand va rugati, sa ziceti: Tatal nostru care esti în ceruri! Sfinteasca-se Numele tau; vie împaratia Ta; faca-se voia Ta, precum în cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele, dane-o noua în fiecare zi; si ne iarta noua pacatele noastre, fiindca si noi iertam oricui ne este dator; si nu ne duce în ispita, ci izbaveste-ne de cel rau.” Luca 11:2-4
Majoritatea dintre noi avem telefoane mobile; nu-i asa?  V-ati întrebat însa vreodata, ce înseamna cuvantul „telefon”?
Acest cuvant este format dintr-o combinatie de doua cuvinte: „tele” care înseamna departe, sau la departare, si „phone” care înseamna voce, sau sunet. De aceea a telefona, înseamna a transmite sunete la departare.
Folosind telefonul, astazi putem comunica cu persoane aflate la cealalta margine a pamantului. Desi nu-i putem vedea pe cei cu care vorbim, acestia ne pot auzi la fel de clar, precum am vorbi fata în fata.
Versetele biblice de astazi ne arata însa ca putem vorbi mult mai departe si cu o persoana mult mai importanta. Aceasta conversatie cu Dumnezeu se numeste „Rugaciune”.
Pentru ca ucenicii nu stiau cum sa se roage, acestia au cerut Domnului sa-i învete secretul rugaciunii.  Cand Domnul Isus i-a învatat rugaciunea „Tatal nostru”, le-a aratat ucenicilor ca rugaciunea este ca o conversatie obisnuita, o discutie cu Dumnezeu, realizata într-un cadru de familie.
Atunci cand vin înaintea lui Dumnezeu, Domnul Isus i-a învatat pe ucenici sa-I spuna „Tata” si sa-I ceara pana si cele mai obisnuite lucruri: iertarea greselilor, painea de fiecare zi, izbavirea de ispite si de cel rau.
Acest mod de rugaciune exprima o discutie asemanatoare cu cea pe care un copil o are cu tatal sau, sau o persoana o poarta cu cineva drag.
Ca sa existe însa o comunicare, pe langa lucrurile pe care le spunem, trebuie sa fim gata sa si ascultam tot ceea ce Dumnezeu are sa ne spuna.
De cate ori ai vorbit astazi la telefon? Ai vorbit la fel de mult si cu Dumnezeu?
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-ti pot vorbi în fiecare zi, si sa ascult tot ceea ce-mi spui, pentru ca sa pot avea o viata de rugaciune si-o vie comunicare cu Tine. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 08 Septembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cine își înfrânează vorbele, cunoaște știința, și cine are duhul potolit este un om priceput. ( Proverbele 17:27 )