Meditație 07 Septembrie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 83
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1472-07-septembrie-2]07 Septembrie (2)[/url]
„ Dar un Samaritean, care era în calatotrie , a venit în locul în care era el, si cand l-a vazut, i s-a facut mila de el. S-a apropiat de i-a legat ranile, si a turnat peste ele undelemn si vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han si a îngrijit de el.” Luca 10:33-34
Cand primii emigranti au venit în America,  dupa o iarna foarte grea, au ramas fara hrana. În acele momente cand puteau sa moara de foame, nativii americani, le-au daruit din hrana lor si i-au învatat cum sa cultive pamantul.
Aceasta jertfa a dragostei, a salvat viata celor nou veniti, dar a pus si bazele natiunii Americane. De aceea „Ziua Recunostintei” exprima nu numai multumirea pe care americanii o au fata de Dumnezeul care a facut pamantul sa rodeasca, dar si fata de cei care si-au aratat dragostea în momentele cele mai grele prin care parintii lor au trecut.
Versetele biblice de astazi ne prezinta exemplul unui om care a ajutat pe un strain. Fara sa-l  fi cunoscut pe cel ce cazuse între talhari, samariteanul milostiv, a cheltuit pentru a-i lega ranile si a-l duce la un han de poposire, unde acel strain sa-si recapete sanatatea.
Cine este cel fata de care ar trebui sa-ti arati dragostea în aceasta zi?
Nu te lasa influentat de împrejurari sau de prejudecati, ci fii gata sa-i ajuti pe cei aflati în nevoie, fiindca jertfa dragostei tale nu va ramanea nerasplatita.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-i slujesc în dragoste chiar pe cei ce nu-i cunosc, stiind ca de fapt Te slujesc pe Tine. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 07 Septembrie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Prietenul adevărat iubește oricând, și în nenorocire ajunge ca un frate. ( Proverbele 17:17 )