Meditație 27 August (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 72
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1483-27-august-3]27 August (3)[/url]
„ Nu ca am si castigat premiul, sau ca am ajuns desavarsit; dar alerg înainte, cautand sa-l apuc, întrucat si eu  am fost apucat de Hristos Isus. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat înca; dar fac un singur lucru: uitand ce este în urma mea, si aruncandu-ma spre ceea ce este înainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti  a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Filipeni 3:12-14



În autobiografia sa, Rita Levi Montacini, un om de stiinta italian, a scris ca privind la toate situatiile vietii prin care a trecut, este convinsa deplin  ca ceea ce-a ajutat-o sa ajunga în aceasta pozitie onoranta, n-a fost întelepciunea sa, ci capacitatea de-a privi dificultatile dintr-o alta perspectiva.
Privind înapoi la toate experientele prin care a trecut, ea a marturisit ca a reusit în multe domenii, pentru ca a subestimat dificultatile. Cand subestimezi situatiile cu care te confrunti, esti pregatit sa le întampini cu mai mult curaj si cu mai mare responsabilitate, fata de cei ce le supraestimeaza.
Aceasta este adevarat în fiecare domeniu al vietii; nu-i asa? Sportivii nu castiga niciodata atunci cand îsi supraestimeaza adversarii, iar soldatii nu lupta cu curaj atunci cand se considera dinainte învinsi.
Nu cumva te confrunti astazi cu situatii pe care le consideri de netrecut? Priveste la lucrurile cu care te confrunti cu ochii lui Dumnezeu si vei avea atunci o cu totul alta perspectiva.
În momentele grele ale vietii sale, Domnul Isus nu s-a uitat la cei ce i-au batut cuie în maini si picioare sau la cei care i-au strapuns coasta, ci a privit dincolo de aceste încercari la bucuria pe care urma sa o traiasca atunci cand avea sa fie înaltat de Tatal. Pastrand aceasta perspectiva a biruintei, El a suferit crucea si-a dispretuit rusinea, stiind ca ceea ce este mai bun va fi la urma.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule, ridica-mi ochii de la lucrurile care mi se par de netrecut, spre ceea ce Tu mi-ai pregatit la urma, pentru ca prin credinta sa pot birui orice încercare a vietii. Amin.



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 27 August (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
A fi curajos nu înseamnă a te arunca înainte în orice primejdie cu orice risc, ci a fi hotărât întotdeauna de a fi de partea adevărului.