Meditație 20 August (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 85
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1490-20-august-3]20 August (3)[/url]
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /><meta name="ProgId" content="Word.Document" /><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11" /><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11" />
<link rel="File-List" /><!--[if gte mso 9]><xml> <w :WordDocument> </w><w :View>Normal</w> <w :Zoom>0</w> <w :PunctuationKerning/> <w :ValidateAgainstSchemas/> <w :SaveIfXMLInvalid>false</w> <w :IgnoreMixedContent>false</w> <w :AlwaysShowPlaceholderText>false</w> <w :Compatibility> <w :BreakWrappedTables/> <w :SnapToGridInCell/> <w :WrapTextWithPunct/> <w :UseAsianBreakRules/> <w :DontGrowAutofit/> </w> <w :BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w> </xml>< ![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w :LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w> </xml>< ![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style>„ Purtati-va cu întelepciune fata de cei de afara; rascumparati vremea.” Coloseni 4:5 Într-o zi un tanar s-a prezentat la un oficiu de repartizare a fortei de munca,  ca sa sustina un examen pentru a ocupa un post de tamplar.
Pentru ca în timpul acestui test, tanarul a trebuit sa sustina si o proba de aptitudini practice, a fost condus la un atelier unde i s-a explicat tot ceea ce trebuia sa faca.
Dupa ce supraveghetorii lui au plecat sa dea instructiuni altor tineri aflati în concurs, cand a ramas singur, tanarul a început sa ascuta daltile si fierastraiele, si a trudit din greu ca sa aleaga cel mai bun material. Dupa ce s-a asigurat ca a luat decizia cea mai buna, tanarul a început sa masoare si sa socoteasca cum sa încadreze cat mai bine în materialul ales, partile care îi trebuiau pentru confectionarea unui scaun.

Prins însa de emotie, de fiecare data cand masura gasea alte valori, fapt care l-a determinat sa schimbe de mai multe ori materialele ce le avea la îndemana pentru acea proba.

Cand timpul rezervat probei s-a epuizat, el nici nu reusise  macar sa-si croiasca materialul ! Desi muncise din greu, toata truda i-a fost zadarnica, fiindca n-a reusit sa faca ceea ce i s-a cerut.

Si noi ne-am confruntat cu astfel de situatii; nu-i asa? Am avut zile cand ne-am trezit de dimineata, si  am lucrat pana noaptea tarziu, iar cand am încercat sa evaluam ceea ce am realizat, rezultatul a fost:”truda zadarnica!”

În lumea afacerilor auzim deseori rostindu-se expresia:”lucreaza cu capul!” Aceasta declaratie ne arata ca nu-i suficient numai sa muncesti din greu, ci trebuie sa înveti sa lucrezi si cu întelepciune, tinand cont de cat de eficient este ceea ce faci.

Nu totdeauna cei ce petrec cele mai multe ore la servici, sunt si muncitorii cei mai productivi. De aceea înainte de a depune  un efort fizic, trebuie sa-l depunem pe cel intelectual.

Întrebarea mea pentru tine în aceasta zi este: îti petreci timpul lucrand cu întelepciune pentru Dumnezeu, sau îti  risipesti viata în lucrurile fara valoare ale acestei lumi?
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; da-mi întelepciune ca sa pot rascumpara vremea si sa lucrez cu maxima eficienta pentru împaratia Ta. Amin.


<strong /><span lang="RO" style="font-size: 12pt" />

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 August (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu pierde niciodată ocazia de a vedea ceva frumos, căci frumuseţea este autograful lui Dumnezeu – poteca Sa de taină. Caut-o în fiecare chip, în peticul de cer albastru, în fiecare floare...