Meditație 10 August

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 94
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1500-10-august]10 August [/url]
„ Caci cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai întai sa-si faca socoteala cheltuielilor, ca sa vada daca are cu ce sa-l sfarseasca”? Luca 14:28



Cred ca toti stim sa adunam, sa scadem, sa înmultim sau sa împartim anumite numere.
Cand am început aceste operatii, ne-am folosit de degetele mainilor; nu-i asa? Cand am ajuns însa la valori peste cifra zece, au aparut primele necazuri. Ca sa le rezolvam, unii dintre noi ne-am scos repede sosetele si si-am continuat operatiile aritmetice. Cand am ajuns  la valori  ce au depasit cifra 20, abia atunci am ajuns cu adevarat în încurcatura.
Cred ca acesta este motivul pentru care s-a inventat calculatorul!
Acest instrument de calcul a ajuns atat de folosit astazi, încat nu mai exista practic nici o operatie aritmetica, tranzactie bancara, sau contract de afaceri, în care calculatorul sa nu fie folosit.
Facand referire la grija cu care evaluam si calculam pretul lucrurilor, Domnul Isus a spus celor din vremea Lui, ca nimeni nu-si zideste un turn, fara ca mai întai sa nu fi calculat cat are sa-l coste.
De ce oare ar trebui sa facem socotelile înainte de-a face orice lucrare si  nu la urma?
Daca nu ne facem calculele înainte, s-ar putea sa terminam fondurile mai devreme  ca investitia sa fie terminata si sa avem turn neterminat, care în loc de onoare si cinste, sa devina o constructie care sa ne faca de rusine.
Atunci cand a vorbit celor ce-l ascultau, Domnul Isus n-a intentionat însa  sa-i instruiasca  în constructia turnurilor, ci în modul cum sa-si investeasca viata.
Acest exemplu ne arata ca este important sa evaluam ce vom face în viata înainte de-a ajunge la sfarsit, pentru ca sa investim astfel în ceea ce merita si sa ajungem sa finalizam lucrurile începute.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi investesc viata în ceea ce merita si sa ma încred deplin în ajutorul Tau, pentru ca sa nu ma fac de rusine. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10 August | Salvatorul.ro
meniu prim
Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. ( 1 Petru 4:8 )