Meditație 26 Aprilie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 67
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1606-26-aprilie-2]26 Aprilie (2)[/url]
<span lang="RO" style="font-size: 12pt">„ ..pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, Lama Sabactani? Adica:” Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit ?” Matei 27:46

</span>
<span lang="RO" style="font-size: 12pt">

Când Domnul Isus urca dealul Capatânii, încoronat cu o cununa de spini si purtându-si crucea sub acuzatiile multimii, cuvintele de aclamatie rostite pentru El în ziua Intrarii în ierusalim, au ramas doar o amintire trecuta.</span>
Unde erau oare ucenicii care promisesera ca îl vor urma pe Domnul pâna la moarte, în acele momente? Împrastiati, ca niste oi fugarite, acestia s-au ascuns cu totii prin multime, fara sa scoata nici un cuvânt.
Domnul Isus stia însa ca cei ce acum erau ca niste oi speriate, într-o zi vor ajunge sa fie ca niste lei înfocati. Daca tot ceea ce se putea vedea în acele momente era numai înfrângere, Domnul Isus stia ca într-o zi aceasta aparenta înfrângere va fi transformata într-o mare biruinta.
Spre aceasta biruinta Domnul Isus a privit chiar si în momentele din Ghetsimani, când s-a

rugat: „ Tata; daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta!”
Aceasta rugaciune nu arata însa un moment de cumpana sau de sovaire, când Domnul Isus s-ar fi clatinat în hotarârea de a împlini planul lui Dumnezeu sau când ar fi încercat sa dea înapoi în fata jertfei pe care trebuia sa o depuna, ci exprima constienta faptului ca El trebuie sa treaca prin ocara, izolare, durere si moarte, care la un loc umpleau

paharul cu pretul ce trebuia sa-l plateasca pentru mântuirea întregii lumi.
Constient de aceasta masura de suferinta pe care trebuia sa o îndure, Domnul Isus a acceptat întru totul voia Tatalui spunând:” nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu”, indreptându-se spre cruce gata sa primeasca tot ceea ce urma sa I se întâmple.
Daca Domnul Isus a golit paharul suferintei pentru mântuirea noastra, sunt unii oameni care prin viata si atitudinile lor încerca si astazi sa umple un nou pahar de durere pentru Domnul.
Suferinta cauzata de cuiele care I-au strapuns mâinile si picioarele Domnului, sau sulita care I-a strapuns coasta, cred ca nu i-au produs Domnului atâta durere precum durerea pricinuita de faptul ca atât de multi oameni stau nepasatori fata de jertfa Sa.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa înteleg rostul suferintelor Fiului Tau si crezând în jertfa Sa, sa traiesc o viata noua, pentru ca sa umplu paharul Domnului de bucurie, nu de durere. Amin.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]-->

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 26 Aprilie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
A fi curajos nu înseamnă a te arunca înainte în orice primejdie cu orice risc, ci a fi hotărât întotdeauna de a fi de partea adevărului.