Meditație 20 Aprilie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 71
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1612-20-aprilie-3]20 Aprilie (3)[/url]
<span lang="RO" style="font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"">

„Când s-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plâns pentru ea, si a zis: Daca ai fi cunoscut si tu, macar în aceasta zi, lucrurile cari puteau s-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tai.” Luca 19:42-43
Citind versetele biblice de astazi, s-ar putea sa ne întrebam: „Oare a plâns Domnul cu adevarat?”
Duminica Floriilor ar fi trebuit sa fie cea mai fericita zi din viata Domnului, pentru ca în aceasta zi, El a fost înconjurat de o mare multime. Numarul celor ce te urmeaza, este deosebit de important pentru mult predicatori. Iar noi ne simtim mult mai bine atunci când toate scaunele din biserica sunt ocupate; nu-i asa?
Se parea ca în acea duminica a Floriilor, predica Domnului Isus urma sa fie ascultata de multi ascultatori, care erau pregatiti sa-L aclame si sa-L urmeze. În loc însa sa se bucure, Domnul Isus plânge! Ce L-a determinat oare sa aiba aceasta atitudine?
Domnul Isus a plâns, pentru ca privind dincolo de flori si de strigatele de osanale, a întrezãrit umbra crucii. El stia ca cei ce îl urmeaza sunt oameni schimbatori si ca în numai câteva zile cei ce strigau acum „Osana”, vor striga „ Rastigneste-L!”, „Rastigneste-L!”

.

Aceiasi oameni care în duminica Floriilor, I-au deschis portile Ierusalimului pentru a-L primi în cetate ca pe un rege, în Vinerea Mare, aveau sa Il izgoneasca ca pe un tâlhar!
Cei din vremea Domnului Isus s-au schimbat asa de repede în atitudinile lor, pentru ca Mesia pe care L-au cinstit atunci când a venit la Ierusalim, era diferit de Mesia pe care îl asteptau. Pentru ca Hristos nu S-a încadrat în tiparele lor, locuitorii Ierusalimului L-au respins, schimbând textul cântarii din „Binecuvântat este cel ce vine în numele

Domnului”, cu „la moarte cu omul acesta!”
Nu-i asa ca ai avut momente când ai încercat sa-L pui pe Hristos si în tiparele vietii tale si fiindca nu s-a potrivit, L-ai scos afara? Daca ai  cumva acesta atitudine, nu uita ca Hristos astazi plânge si pentru tine!
Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa Te primesc ca Domn si Mântuitor al vietii mele si sa nu Te mai las sa pleci niciodata. Amin.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]-->
</span>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 Aprilie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu.