Meditație 10 Aprilie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 62
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1622-10-aprilie-3]10 Aprilie (3)[/url]
Veniti , fiilor si ascultati-ma , caci va voi învata frica Domnului „ Ps 34:11
Scoala Duminicala poate sa aiba un mare impact în viata tuturor copiilor care participa la aceste lectii.
Voi încerca sa ilustrez acest fapt prin raspunsul pe care l-a dat un copil mamei sale în timp ce urmareau împreuna o carte cu poze despre viata Domnului Isus. Când au ajuns în dreptul unei poze a Domnului Isus, mama ce rasfoia fila dupa fila,s-a oprit si-a întrebat pe fiul ei : „Stii cine este aceasta persoana ?
„ Fara sa ezite, baietelul i-a raspuns: “Da ! Vine la noi la biserica!” Desi poate ca nu înteleg tot ceea ce vorbim la slujirile din Biserica, ceea ce pot însă să priceapa, va produce în viata copiilor o mare schimbare, care va fi temelia pe care vor fi zidite noi adevaruri mai târziu.
Despre marele poet englez Samuel Taylor Coleridge, se povesteste ca a fost vizitat odata de o persoana importanta din societatea britanica. Aceasta persoana i-a spus în timpul discutiilor pe care le-au avut, ca nu este de acord ca sa se dea copiilor nici un fel de educatie religioasa, ca nu cumva mintea lor sa fie determinata de parinti într-o anumita directie.
De aceia, la vârsta când dobândesc capacitatea sa aleaga între ceea ce este bine si ceea ce este rau, ar trebui sa li se permita copiilor sa decida asupra vietii de credinta, în mod personal.
Desi nu a fost deacord cu aceasta opinie, Coleridge nu i-a raspuns nimic musafirului sau. Pentru ca voia totusi sa-i dea un raspuns, dupa o vreme l-a invitat sa faca împreuna o vizita în gradina casei sale. Dupa ce musafirul i-a acceptat invitatia, Coleridge l-a plimbat prin gradina casei unde cresteau numai buruieni. Observând aceasta situatie, vizitatorul s-a uitat la el si plin de mirare i-a zis: „Ceea ce vad nu este o gradina! Aici nu creste nimic altceva, decât buruieni !”
Vedeti; i-a raspuns Coleridge; eu am dat gradinii mele sansa sa decida libera si sa aleaga singura ce fel de plante sa creasca. Iar rezultatul sansei pe care i-am oferit-o este: „Numai buruieni !„
Din punct de vedere moral si spiritual, foarte multi copii se aseamana cu aceasta gradina. Pentru ca li s-a dat libertatea de a alege, înainte de a li se arata ceea ce este bine si ce este rau, în viata lor au crescut numai buruieni spirituale. Datorita acestui fapt, caminul si Scoala Duminicala, ar trebui sa fie locul unde copiii sa învete sa faca aceasta deosebire si unde sa-L întâlneasca pe Hristos, pentru ca viata lor sa fie plina numai de fapte bune.
Rugaciune. Doamne Dumnezeule ; pentru ca îmi oferi oportunitatea de a-i învata pe copii calea Ta, ajuta-ma sa le pot arata ce este bine si ce este rau, pentru ca sa-i pot învata sa ia decizii dupa voia Ta. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10 Aprilie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Când nu mai știi ce să faci, acționează prin credință!