Meditație 29 Martie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 78
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1634-29-martie-3]29 Martie (3)[/url]
<span lang="RO" style="font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"">

„ Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi în inima, si au zis lui Petru si celorlalti apostoli: „fratilor, ce sa facem?” „Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare dintre voi sa fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfântului Duh.” Fapte 2:37-38
Cunoscutul teolog Frederick Buechner, a spus:” a te pocai înseamna de fapt a gasi calea cea buna, pentru ca adevaratii pocaiti petrec mai putin timp uitându-se înapoi, repetând mereu si mereu;”îmi pare rau” ci mai mult timp privind înainte, spunând :” Wow!”
Urmarind experientele traite de Iona, observam ca si Dumnezeu se „pocaieste!” Atunci când Iona a ajuns în cetatea Ninivei, i-a anuntat pe cei carora le predica, ca dupa 40 de zile cetatea va fi nimicita.
Dupa predica lui Iona, s-a întâmplat însa ceva cu totul neasteptat. Toti locuitorii cetatii de la împarat si pâna la ultimul slujitor si chiar si animalele, s-au pocait! O adevarata minune; nu-i asa?
Predica lui Iona a fost predica cu cel mai mare succes din toate timpurile. Un succes care l-a uimit chiar si pe predicatorul ce dorea mai degraba ca cetatea sa fie nimicita!”
Când Dumnezeu a vazut pocainta celor din Ninive, cartea Iona ne arata ca si El s-a pocait si i-a parut rau de pedeapsa pe care o hotarâse. Atunci cînd oamenii din Ninive prin pocainta si-au schimbat atitudinea fata de Dumnezeu, si Dumnezeu si-a schimbat atitudinea fata de ei, trimitându-le în loc de pedeapsa mortii, binecuvântarea vietii.
Nu-i asa ca astepti aceeasi binecuvântare? Nu uita însa ca o poti dobândi doar prin credinta si pocainta.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi cer iertare pentru orice pacat pe care l-am savârsit si sa ma pocaiesc sincer , pentru ca sa pot avea parte de binecuvântarea vietii. Amin.



<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]--></span>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 29 Martie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
”Trebuie să reţii că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior.”