Meditație 06 Martie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 70
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1659-06-martie-2]06 Martie (2)[/url]
<span lang="RO" style="font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"">

„ Drept raspuns, Isus i-a zis:„ Daca ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, si Cine este Cel ce-ti zice:„Da-Mi sa beau!” tu singura ai fi cerut sa bei, si El ti-ar fi dat apa vie.” Ioan 4:10
Cea mai lunga conversatie relatata de Sfânta Scriptura, pe care Domnul Isus a avut-o cu vreo persoana, a fost purtata cu femeia din Samaria. Când a întâlnit-o la fântâna lui Iacov, Domnul Isus i-a cerut Samaritencei sa-i dea putina apa.
Auzindu-i cererea, femeia a fost socata, pentru ca nici un iudeu n-ar fi acceptat sa bea apa dintr-un vas aflat în proprietatea unui samaritean, pentru ca Samaritenii erau considerati necurati, datorita faptului ca se amestecasera cu neamurile.
În timpul discutiilor care au urmat, Domnul Isus i-a promis însa Samaritencei o apa mai buna spunându-i: „ Daca ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, si Cine este Cel ce-ti zice: „Da-Mi sa beau!” tu singura ai fi cerut sa bei, si El ti-ar fi dat apa vie.”
Dupa ce a auzit aceasta promisiune, Samariteanca i-a zis:” Doamne da-mi aceasta apa; ca sa nu-mi mai fie sete, si sa nu mai vin pâna aici sa scot. Fiindca Domnul Isus i-a cunoscut adevarata durere, care i-a provocat o sete a sufletului, a schimbat subiectul discutiei si i-a cerut sa-l cheme mai întâi pe barbatul ei.
Samariteanca n-a vrut însa sa discute despre acest subiect, de aceea a început sa puna întrebari cu privire la religie si diferentele dintre iudei si samariteni.
La sfârsitul acestei conversatii, acea femeie însetata si care avea multe întrebari, a fost cu totul schimbata. Aceasta s-a petrecut nu numai pentru ca a înteles care este închinarea adevarata, ci pentru ca a cunoscut  identitatea Celui cu care tocmai a stat de vorba.
Când a înteles ca Cel cu care vorbise este Mesia, inima ei a fost asa de plina, încât si-a lasat galeata la fântâna si-a alergat în cetate sa spuna si altora despre descoperirea pe care o facuse.
Nu cumva inima îti este goala si traiesti fara a avea bucurie si entuziasm? Hristos este gata sa-ti ofere în aceasta zi aceeasi apa vie, pentru ca si viata ta sa fie abundenta.
Rugaciune: Doamne Isuse; umple si viata mea de prezenta Ta, pentru ca sa pot trai o viata din belsug. Amin.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]--></span>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 06 Martie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Încolo, fraţii mei, bucuraţi-vă în Domnul. Mie nu-mi este greu să vă scriu mereu aceleaşi lucruri, iar vouă vă este de folos.