Meditație 24 Februarie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 52
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1670-24-februarie-3]24 Februarie (3)[/url]
<span lang="RO" style="font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"">

„ Preotii si Levitii se curatisera cu totii, asa ca toti erau curati; au jertfit Pastele pentru toti fiii robiei , pentru fratii lor preotii, si pentru ei însisi. Copiii lui Israel, întorsi din robie, au mâncat Pastele, împreuna cu toti cei ce se departasera de necuratia neamurilor tarii si care s-au unit cu ei ca sa caute pe Domnul, Dumnezeul lui Israel.” Ezra 6:20-21



Într-o zi când a auzit soneria sunând, Joe, un veteran de razboi, a mers repede sa deschida usa casei sale. Când s-a uitat pe vizor, acesta l-a vazut pe prietenul sau Ted, care statea în prag lânga un câine plin de noroi si scaieti.
Dupa ce a deschis usa, Joe, l-a invitat pe prietenulsau din copilarie sa intre în casa. Împreuna cu el a intrat însa si câinele, care s-a suit repede pe un fotoliu si-a adormit.
Dupa câteva ore de discutie în care au depanat toate amintirile, cei doi prieteni s-au despartit , iar Ted s-a îndreptat spre usa, pregatit sa plece. În momentul când urma sa-si ia la revedere, Joe l-a întrerupt spunându-i: „ Ted; ti-ai uitat câinele !”
Dar nu-i câinele meu;i-a raspuns Ted . Am crezut ca este câinele tau; de aceea l-am lasat sa intre în casa!
În acele momente, cei doi prieteni au înteles ca acel câine era de fapt un câine al strazii, care fugise de acasa si pntru ca a ajuns murdar si neingrijit, nimeni nu mai voia sa-i fie stapân.
Imaginea acelui câine se potriveste însa cu situatia în care a ajuns natiunea lui Iuda dupa ce a fost cucerita de Nebucadnetar. Acestia au fost dezradacinati, izgoniti si împrastiati din tara lor si haituiti printre popoare ca un câine fara stapân. Pentru ca în tara nu mai ramasesera decât cei handicapati , bolnavi sau batrâni, teologii si politicienii vremii, cred ca s-au grabit sa le scrie si sa le semneze certificatul de deces.
În acea vreme când nimeni nu le mai dadea nici o sansa de refacere nationala, Stapânul de sub autoritatea caruia fugisera i-a cautat si i-a scos din tara robiei , aducându-i din nou la Ierusalim.
Dupa ce au ajuns în Ierusalim, cei din Iuda au înteles pentru totdeauna ca nu exista un stapân mai bun decât Dumnezeul lui Israel, de aceea primul lucru pe care l-au facut a fost sa rezideasca Templul si sa restaureze închinarea.
Daca ai ajuns în starea în care nu te mai doreste nimeni, întoarce-te la Dumnezeu, pentru ca numai El este Adevaratul Stapân.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-mi ratacirile si ajuta-ma sa Te slujesc cu credinciosie, onorându-Te ca Adevarat Stapân. Amin.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]--></span>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 24 Februarie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile. ( Psalmii 57:1 )