Meditație 04 Februarie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 86
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1690-04-februarie-3]04 Februarie (3)[/url]
<span lang="RO" style="font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"">„ Unul din cei doi, cari auzisera cuvintele lui Ioan si mersesera dupa Isus, era Andrei, fratele lui Simon Petru. El, cel dintâi, a gasit pe fratele sau Simon, si i-a zis :” Noi am gasit pe Mesia”(care,  talmacit însemneaza Hristos). Si l-a adus la Isus. Isus l-a privit, si i-a zis: „Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa” (care, talmacit, însemneaza Petru)” Ioan 1:40-42



Sunt sigur ca niciunul dintre noi nu am vazut cerul deschizându-se si Duhul Lui Dumnezeu , venind peste Domnul Isus, în chip de porumbel. Dar cu toate aceastea, suntem la fel de hotarâti sa-L urmam pe Domnul; nu-i asa?
Pentru ca multi dintre noi ne-am nascut în familii crestine, si am mers la biserica de când eram copii, nu avem istorisiri dramatice, prin care sa spunem altora cum Dumnezeu a lucrat în viata noastra.
Textul biblic de astazi, ne arata ca doi dintre ucenicii lui Ioan Botezatorul, l-au întâlnit pe Mesia. Desi n-au trait o experienta dramatica, într-o zi, acestia s-au hotarât sa-L urmeze pe Isus, pâna în casa unde acesta locuia.
Dupa aceasta discutie avuta cu Domnul, viata celor doi pescari (Ioan si Andrei), n-a mai fost la fel. Ei l-au parasit pe Ioan Botezatorul, învatatorul lor si-au hotarât sa-l urmeze pe Domnul.
Când Andrei, l-a întâlnit pe fratele sau Simon, i-a spus acestuia ca:”noi l-am gasit pe Mesia!”
Se poate ca Andrei sa nu fi fost asa de entuziasmat si plin de o asa bucurie, niciodata pâna atunci. De aceea, când fratele sau Simon, s-a uitat în ochii lui, a înteles ca în viata fratelui sau s-a întâmplat ceva. Cred ca acest fapt, l-a motivat pe Simon, sa merga si sa-L întâlneasca pe Acel ce a adus în viata fratelui sau, o asa schimbare.
Daca n-ai ca experienta a vietii, evenimente dramatice, prin care sa spui altora despre modul în care Dumnezeu a lucrat în viata ta, pot oamenii sa vada însa bucurie si entuziasm, care sa-i determine sa-L caute pe Acela pe care tu L-ai întâlnit?
Când Andrei si Simon, au mers sa-L caute pe Domnul, atunci când L-au întâlnit, Isus S-a uitat la Simon si i-a zis: „ Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa, care talmacit însemneaza Petru!”
Doar în acest moment al întâlnirii cu Hristos, pentru Petru  a început si timpul când Dumnezeu i-a daruit si experiente dramatice, care l-au ajutat sa se întareasca în credinta si sa devina cel mai vestit dintre apostoli.
Însa fara Andrei, si marturisirea schimbarii din viata acestuia, istoria vietii lui Simon si-a crestinismului, n-ar mai fi fost la fel.
N-ai vrea astazi, sa fii un Andrei, pentru cineva din jurul tau ?
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; daruieste-mi curaj sa pot trai altfel, pentru ca prin marturia vietii mele, sa-i pot îndruma pe oameni.Amin.



<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]--></span>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 04 Februarie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
" Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția Cerurilor! "