Meditație 23 Ianuarie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 133
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1702-23-ianuarie-3]23 Ianuarie (3)[/url]
<span lang="PT-BR" style="font-size: 12pt" />
„ Vai de voi, când toti oamenii va vor vorbi de bine! Fiindca tot asa faceau parintii lor cu proorocii mincinosi!” Luca 6:26
Mai multe femei dintr-o biserica, s-au hotarât sa caute o slujire specifica prin care sa-i ajute pe cei din comunitatea lor. Pentru ca doreau sa aiba o prezenta activa în societate, acestea au hotarât sa arate dragostea lui Dumnezeu nu numai prin vestirea Evangheliei, ci si într-un mod practic printr-o slujire concreta.
Dupa multe cautari, acestea au hotarât sa împlineasca actiuni de caritate la închisoarea din localitatea lor. Pentru ca Pine Mountain, localitatea ân care traiau, era un loc favorit de întâlnire a mii de tineri din toata tara, care veneau aici pentru a-si petrece vacantele, în timpul petrecerilor pe care le organizau, multi dintre acestia se îmbatau si se încaierau la bataie comitând multe fapte antisociale.
Datorita acestui fapt, puscaria din Pine Mountain, era totdeauna plina de tineri care asteptau hotarârea judecatorilor pentru a fi amendati sau încarcerati, ca pedeapsa pentru faptele comise.
Cunoscând acest fapt, acele femei s-au hotarât sa faca ceva pentru acesti tineri, pentru ca timpul de asteptare pâna la pronuntarea sentintelor sa le fie mai usor.
Primind aprobarea comandantului închisorii, pentru a discuta cu cei întemnitati, grupul de femei a observat cîteva lucruri care le-au surprins: În arest nu se facea nici o diferenta între cei ce au comis fapte minore, si cei ce comisesera fapte penale grave. Toti cei arestati erau tinuti în acelasi loc, indiferent daca erau la prima întemnitare, sau avusesera deja mai multe condamnari.
Interesul gardienilor era numai sa-i pazeasca pe cei întemnitati si sa mentina linistea si ordinea, fara însa a desfasura vreun program de reeducare. Datorita acestor situatii au constatat ca banii comunitatii erau folositi neintelept, iar închisoarea ajunsese un loc care sa favorizeze infractiunile, nu sa le previna.
Indignate de aceasta situatie au format o delegatie care a cerut sa vorbeasca cu comandantul închisorii.
Dupa ce au fost primite în audienta, si au povestit toate aceste lucruri, comandantul în loc sa recunoasca slabiciunile sistemului, le-a spus: „De ce va bagati nasul unde nu este treaba voastra. Lasati-ne pe noi cu treburile închisorii, iar voi purtati de grija de treburile bisericii voastre!”
Auzind spusele comandantului, s-au consultat si i-au raspuns:” situatia acestor tineri nu-i numai în responsabilitatea conducerii închisorii, ci este si treaba bisericii!
Daca nu ne mai primiti sa discutam cu cei care sunt deja arestati, vom merge sa discutam cu tinerii care sunt liberi, pentru a-i ajuta sa nu ajunga în arest. Si aceasta este „treaba bisericii!” Daca conducerea închisorii trebuie sa-i pedepseasca pe cei vinovati, membrii bisericii trebuie sa-i previna pe cei ce sunt în postura de potentiali infractori, sa aiba o viata morala si sa nu comita fapte antisociale!
Ce faci tu pentru ca societatea în care traiesti sa fie mai buna? Gândeste-te la un lucru practic pe care l-ai putea împlini, motiveaza-i si pe altii sa te urmeze, si vei ajunge în acest fel, o binecuvântare pentru toti cei care te înconjoara, contribuind la vindecarea societatii.
Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa vad nevoile celor din jurul meu si da-mi putere sa le împlinesc dupa voia Ta, pentru ca sa pot fi o binecuvântare.

<span lang="ES-CO" style="font-size: 12pt">Amin.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]--></span><span lang="PT-BR" style="font-size: 12pt">

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->

<!--[endif]--></span>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 23 Ianuarie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri. ( Iacov 1:22 )