Meditație 20 Noiembrie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 57
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1766-20-noiembrie-4]20 Noiembrie (4)[/url]
„ El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii, si a fost aratat la  sfârsitul vremurilor pentru voi, cari prin El, sunteti credinciosi în  Dumnezeu, care L-a înviat din morti, si I-a dat slava, pentru ca credinta  si nadejdea voastra sa fie în Dumnezeu.” I Petru 1:20-21
Pastorul prezbiterian Frederick Buechner, a povestit despre un moment  deosebit din viata sa, când Dumnezeu l-a zdrobit printr-o grea încercare.  Fiica sa s-a îmbolnavit peste noapte, iar el dupa ce a dus-o la spital se  întorcea spre casa macinat profund de aceasta situatie din familia sa.
Fiindu-i foarte greu sa conduca, a iesit de pe autostrada si a intrat  într-o parcare, pentru a medita si a se ruga pentru aceasta problema. În  timp ce si-a plecat capul pe volanul masinii rugându-se pentru fiica sa,  inima îi era însa deosebit de framântata, pentru ca înca nu stia  diagnoticul pe care medicii urmau sa-l puna.
În acele momente când astepta un raspuns de la Dumnezeu o alta masina a  iesit de pe autostrada si a oprit în parcare chiar în dreptul masinii sale.  Când Buechner s-a uitat pe geam, a observat ca pe portiera masinii era  scris înscriptionarea „ TRUST in our services” ( încrede-te în serviciile  noastre).
Desi acea masina care apartinea unei companii de asigurari, prin acel slogan  cerea asiguratilor ei sa aiba încredere în serviciile pe care le presteaza,  pentru Buechner acesta era cuvântul de care în acele momente avea cea mai  mare nevoie . El a înteles ca primise raspunsul la rugaciune prin acel  cuvânt care îl îndemna sa aiba încredere nu numai într-o companie de  asigurari, ci în Dumnezeul care are autoritate si putere asupra oricarei  încercari.
A fost foarte greu pentru mine sa descriu acea experienta, spunea el adesea,  pentru ca la început nu-mi puteam explica acea situatie. A fost o  coincidenta, sau un mesaj de la Dumnezeu?
Desi unii pot lua în considerare ambele alternative, pentru mine acea  situatie a fost o adevarata epifanie. Dumnezeu mi-a trimis un cuvânt de  mângaiere si încurajare, aranjând ca din sutele de masini care circulau pe  autostrada, sa intre în parcare exact masina care purta acel slogan.
Daca treci prin situatii pentru care înca nu ai un raspuns, fii atent la  ceea ce se întâmpla în jurul tau, pentru ca Dumnezeu a pregatit un raspuns  si pentru tine.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa nu ma mai tem de  nimic. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 Noiembrie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Consacrarea nu înseamnă a-I da ceva lui Dumnezeu, ci a nu lua nimic din ceea ce Îi aparţine.