Meditație 19 Noiembrie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 82
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1767-19-noiembrie-4]19 Noiembrie (4)[/url]
„Cautati mai întîi Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate  aceste lucruri vi se vor da pe deasupra . Matei 6:33
Am auzit o întîmplare deosebita traita de un vicepresedinte al unei companii  ce presta servicii de telegrafie. Plecat într-o calatorie, acesta a ajuns  într-un oras dintr-o zona periferica a tarii, unde a cautat un oficiu de  telegraf, ca sa trimita o telegrama la biroul central de acasa.
Pentru ca afara era foarte frig, vicepresedintele s-a grabit sa ajunga la  acel oficiu, unde astepta sa se încalzeasca lânga soba, în timp ce urma sa  transmita telegrama. Cînd a intrat însa în cladire, a fost surprins când a  descoperit ca înauntru era la fel de frig ca afara. Un tînar lucra la  telegraf, dar în soba nu era nici un fel de foc!
Vazand cat este de frig, acel vicepresedinte l-a întrebat pe angajat: „  Tinere de ce nu aprinzi focul ca sa fie cald în acest oficiu?” Surprins de  critica care i-a fost adusa, tanarul s-a întors spre acel necunoscut si i-a  raspuns: „ Asculta domnule; dupa cum vezi, sunt asa de ocupat cu trimisul  telegramelor, încât nu mai am timp sa aprind focul!”
Auzindu-i raspunsul omul i-a zis: „Eu sunt vicepresedintele companiei la  care esti angajat si doresc sa trimiti o telegrama la biroul central,  ”urgent!”
Vicepresedintele a luat locul tanarului la masa la care acesta lucra si-a  scris: „Domnule presedinte; concediaza acest tînar imediat!”
În acest timp, tanarul operator a parasit oficiul si numai dupa cîteva  minute a aparut pe usa cu un brat mare de lemne. A început sa le aseze cu  mare grija în soba si sa se pregateasca pentru a aprinde focul. În acele  momente vicpresedintele l-a întrebat: „Tinere ai trimis telegrama?”
Auzindu-i noua întrebare tanarul i-a raspuns: „ Asculta domnule; dupa cum  vezi sunt asa de ocupat cu aprinderea focului, încât nu mai am timp sa  trimit telegrama!”
Învatatura acestei experiente pentru noi, este ca într-un anume moment al  vietii, trebuie sa ne fixam prioritati corecte. Trebuie sa stabilim care  sunt lucrurile ce sunt cu adevarat importante si care este ordinea în care  urmeaza sa le împlinim.



Rugaciune: Dumnezeul Dragostei; ajuta-ma sa-mi fixez o corecta ordine a  prioritatilor, punînd pe primul loc, lucrurile de sus. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 Noiembrie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire. ( 2 Timotei 3:16 )