Meditație 24 Octombrie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 75
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1795-24-octombrie-4]24 Octombrie (4)[/url]
„ Ferice de cei împaciuitori , caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! „ Mat.5:9
În timpul misiunii Sale, Domnul Isus a mers de mai multe ori în Samaria. Acest fapt a fost un lucru neasteptat pentru cei din vremea de atunci, pentru ca între evrei si samariteni,era un razboi deschis, întretinut de secole.
Samaritenii considerau forma lor de închinare, mai buna decât practicile religioase împlinite de iudeii din Palestina. Ei aveau chiar „Pentateuhul Samaritean” (cele cinci carti ale lui Moise, în varianta Samariteana), despre care pretindeau ca este mai vechi decât „Tora” evreiasca si este cel autentic. În mândria lor, ei refuzau sa se închine la templul din Ierusalim, pentru ca si-au construit propriul templu pe muntele Garizim, pe care îl considerau un mai bun loc de închinare.
În acelasi timp, iudeii îi considerau pe samariteni, necurati si descalificati pentru a primi binecuvântarea promisa de Dumnezeu lui Avraam, deoarece s-au încuscrit cu neamurile si au împrumutat din practicile si obiceiurile acestora.
Întrr-o zi a misiunii di mijlocul acestei lumi, în timp ce se îndrepta spre Ierusalim, Domnul Isus, a dorit sa gazduiasca peste noapte într-un sat al samaritenilor. Acestia însa nu l-au primit. Când au vazut acest lucru, doi dintre ucenicii Domnului i-au cerut sa coboare foc din cer si sa-i pedepseasca aspru pe acei nemernici.
Decizia ucenicilor descopera faptul ca acestia n-au fost atenti atunci când Domnul Isus a aratat care-i atitudinea corecta fata de dusmani, cuvântare în care i-a numit fericiti pe cei împaciuitori! Fiindca Domnul Isus ceea ce-a învatat a aplicat si în fapt, rugaciunea ucenicilor a ramas neascultata. Prin faptul ca Domnul Isus nu a coborât foc din cer ca sa-i mistuiasca pe cei împotrivitori, El a  aratat ca harul Sau îi cuprinde chiar si pe samariteni.
Mai mult decât atât . În loc sa-i pedepseasca pe samariteni asa cum asteptau ucenicii, Domnul Isus a facut pe unul dintre acestia, eroul unei pilde pe care a spus-o mai târziu.
Samariteanul ce a legat ranile celui catzut între tâlhari, a fost prezentat de Domnul ca un adevarat exemplu pentru cei din Israel.Ce lectie minunata si ce atitudine neasteptata exprimata fata de dusmani!
Cu siguranta ca ai întâlnit situatii în care peste cei ce nu te accepta, sau îti stau în calea planurilor tale, ai fost ispitit sa ceri foc din cer; nu-i asa ? Nu te pripi însa sa înalti aceasta rugaciune, pentru ca Domnul Isus ne spune si astazi: „Ferice de cei împaciuitori!”



Rugaciune: Doamne Isuse; Iti multumesc pentru pacea ce am gasit-o în Tine. Ajuta-ma sa împart si altora acest dar, fiind un facator de pace. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 24 Octombrie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați!