Meditație 08 Octombrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 83
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1811-08-octombrie-3]08 Octombrie (3)[/url]
„Iata ca vine ceasul, si a si venit, cînd veti fi risipiti fiecare la ale  lui; si pe Mine Ma veti lasa singur; dar nu sînt singur, caci Tatal este cu  Mine.” Ioan 16:32
În anul 1934, Adolf Hitler a adunat în biroul sau mai multi lideri ai  bisericilor din Berlin, pentru a-i atentiona de faptul ca acestia nu-i  sustin îndeajuns programul sau. Când Hitler si-a terminat acuzatiile,  pastorul Martin Neimller, a încercat sa-i explice ca în aceasta vreme de  razboi, preocuparea sa este mai mult pentru membrii bisericii si pentru  poporul german, decît pentru planurile presedintelui.
Jenat de îndrazneala pastorului, Hitler i-a replicat imediat: „sa-ti vezi  de slujba ta din biserica pastore; pentru ca eu voi avea grija de poporul  german!”
Fara sa se intimideze de interpelarea presedintelui, pastorul i-a raspuns :  „ Nu numai tu în calitate de conducator civil, ai o responsabilitate fata  de poporul german, ci si noi ca buni crestini, trebuie sa purtam de grija  semenilor nostri, având în atentie întreaga natiune!” Aceasta  responsabilitate n-am primit-o însa prin vot popular, ci direct din partea  lui Dumnezeu. De aceea nimeni nu ne poate împiedica sa o împlinim.”
Dupa ce Hitler l-a ascultat cu surprindere pe acest predicator îndraznet, a  ordonat Gestapoului ca începând chiar din aceeasi seara sa-l supravegheze  cu mare atentie. La numai cîteva zile de la acest raspuns curajos, o bomba  a explodat în biserica lui Niemoller, iar în luna iunie a anului 1937, la  sfîrsitul predicii, acesta a fost arestat si închis într-un izolator.
Mesajul predicii sale din acea seara a fost: „ Trebuie sa ascultam mai  mult de Dumnezeu decît de oameni!”
La un momnt dat, în timpul procesului care a urmat, pastorul Neimller a  fost escortat din celula în care era întemnitat spre sala de judecata, de  un ofiter în uniforma verde care l-a condus printr-un labirint de canale  subterane .
În acele momente curajosul predicator a ajuns sa fie stapînit de singuratate  si frica. Mai multe întrebari îi framîntau sufletul: ce se va întîmpla cu  el; cu familia si cu biserica sa ? La ce torturi urmeaza oare sa fie supus?
În tot timpul drumului, ofiterul care îl conducea a exprimat o severitate  deosebita si n-a scos nici un cuvînt. Cînd au ajuns însa la un tunel care  urma sa-i conduca în sala de judecata, pastorul a auzit cîteva cuvinte  rostite în soapta. La început nu si-a dat seama de unde vin, dar foarte  repede a realizat ca acea voce calda, era a ofiterului care-l însotea.  Înainte de a intra în sala de judecata acesta i-a soptit: „ Domnul este un  turn de scapare, unde poporul Sau poate alerga pentru adapost !” Proverbe 18:10
În acele momente cînd a auzit aceasta încurajare din partea ofiterului ce  a folosit Cuvîntul Scripturii, Niemller a fost întarit. Frica l-a parasit,  iar puterea acelei marturisiri l-a tinut statornic în credinta în timpul  judecatii si-n anii petrecuti în lagarele de concentrare nazista care au  urmat .
Sunt momente în viata, cînd si noi ar trebui sa auzim aceeasi încurajare;  nu-i asa? Daca te afli în astfel de situatii, sa nu te clatini, pentru ca  Dumnezeu este un turn de scapare unde poti gasi adapost în orice vreme. Iar  pe copii Sai îi poti întâlni si-n casa celui mai înversunat conducator.



Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti mulþumesc ca esti un ajutor care nu  lipseste niciodata în nevoie. Ajuta-ma sa ma încred în Tine, pentru ca sa  nu ma clatin niciodata. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 08 Octombrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Doamne, către Tine strig. Stânca mea! Nu rămâne surd la glasul meu, ca nu cumva, dacă Te vei depărta fără să-mi răspunzi, să ajung ca cei ce se pogoară în groapă. ( Psalmii 28:1 )