Meditație 04 Octombrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 74
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1815-04-octombrie-3]04 Octombrie (3)[/url]
„ Mâniati-va si nu pacatuiti.” Sa n-apuna soarele peste mânia voastra,si  sa nu dati prilej diavolului.” Efeseni 4:26
Când Domnul Isus a izgonit pe vânzatorii de porumbei si schimbatorii de bani  din templul de la Ierusalim, a actionat plin de mânie.
Slujba schimbatorilor de bani a fost de fapt un raspuns la o problema  cauzata de moneda romana. Pentru ca aceasta avea inscriptionata pe ea chipul  Cezarului, aceasta nu era acceptata ca dare pentru templu. Din aceasta  cauza, toti cei ce veneau din diaspora pentru ca sa se închine la Templu,  trebuiau sa schimbe banii romani în moneda israeliana, care era acceptata  la templu.
Cred ca toti cei ce ati calatorit în alte tari, ati vazut astfel de gherete  ale schimbatorilor de bani, asezate peste tot în jurul obiectivelor  importante.
Pentru ca schimbul valutar a ajuns o afacere profitabila, schimbatorii de  bani din vremea Domnului Isus au ajuns sa-si puna gheretele lor, chiar în  incinta templului. Mai mult decât atât; ei au ajuns sa vânda si animale  pentru jertfa, chiar în locul unde se aduceau jertfele.
În acest fel, comertul a ajuns sa rivalizeze cu închinarea. Iar locul cel  mai sfânt dedicat închinarii, a ajuns un circ, cauzat comert si interese  materiale.
Aceasta provocare L-a mâniat însa pe Domnul Isus, care folosind un bici de  streanguri i-a scos afara din templu pe toti acei care îl profanau spunând :  „ casa Tatalui meu se va chema o casa de rugaciune pentru toate neamurile,  iar voi ati facut din ea o pestera de tâlhari!”
Este demn de remarcat ca în urma acestui incident, toti cei vizati si-au  scos animalele în curte si si-au închis tarabele de schimb valutar, fara sa  protesteze. Ei n-au spus nici un cuvânt si s-au supus mustrarii, pentru ca  în adâncul inimii lor, stiau ca Domnul Isus avea dreptate.
Acest exemplu, ne arata ca si astazi sunt domenii în care ar trebui sa se  faca o reforma radicala. Daca Domnul Isus ar veni în acelasi fel, ce-ar  trebui sa scoata afara din viata ta? Dar din casa si biserica ta?



Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa am aceeasi râvna pentru casa Ta si sa nu  accept în viata, familia si biserica mea, nici un lucru care sa ne  întineze, intrând în competitie cu închinarea. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 04 Octombrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Sufletul nostru nădăjduiește în Domnul; El este Ajutorul și Scutul nostru. ( Psalmii 33:20 )