Meditație 28 Septembrie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 66
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1821-28-septembrie-3]28 Septembrie (3)[/url]
„ Domnul Dumnezeul tau, îti va taia împrejur inima ta si inima semintei  tale, si vei iubi pe Domnul Dumnezeul tau, din toata inima ta si din tot  sufletul tau, ca sa traiesti.” Deuteronom 30:6
Când Richard Nixon a candidat pentru presedintia Statelor Unite, în anul  1986, razboiul din Vietnam era în apogeu.
Pentru a-si prezenta candidatura, Nixon a folosit în videoclipul sau,  imaginea unui soldat american din Vietnam, pe pieptul caruia era înscris cu  litere mari, cuvântul „LOVE”.
În foarte scurt timp, aceasta imagine a ajuns sa fie asa de cunoscuta,  încât a devenit emblema campaniei. Mesajul „LOVE” transmis din mijlocul  celui mai aprig conflict a sensibilizat si antrenat pe multi americani care  l-au sustinut pe Nixon.
Dupa numai câteva saptamâni însa, Nixon a primit o scrisoare de la mama  acelui soldat prin care aceasta îsi exprima bucuria pentru faptul ca  Nixon l-a ales tocmai pe fiul ei pentru a fi imaginea lui de campanie,  solicitând o copie color a acestei fotografii.
Când Nixon a citit scrisoarea, a ramas impresionat nu de solicitarea acestei  mame, ci de semnatura ei. Scrisoarea se încheia de fapt cu mesajul : „Cu  sinceritate si pretuire; Doamna Willma Love!”
În acele momente, Nixon a înteles ca de fapt acel soldat care i-a devenit  emblema campaniei, nu facuse nimic altceva, decât sa-si scrie numele pe  piept.
O întâmplare interesanta; nu-i asa? Soldatul din acea imagine, n-a  exprimat nici un fel de sentiment fata de situatia în care se afla. Prin  cuvântul pe care l-a scris pe piept, el îsi descoperea de fapt identitatea.
Marea întrebare pe care as dori sa ne-o punem astazi este: „stiu cei din  jurul nostru, cine suntem noi cu adevarat? Daca purtam numele de  „crestin”, traim în asa fel încât sa ne si ridicam la înaltimea acestei  identitati ? Când cei din jur ne privesc; pot sa-L vada ei pe Hristos în  viata noastra?



Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa traiesc în curatie si adevar, pentru ca toti  cei ce ma privesc sa Te poata vedea pe Tine, iar numele pe care îl port  sa-mi fie în acord cu identitatea vietii. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 28 Septembrie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
" Ferice de cei împăciutori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! " ( Matei 5:9 )