Meditație 25 Septembrie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 83
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1824-25-septembrie-4]25 Septembrie (4)[/url]
„ Mâniati-va si nu pacatuiti”. Sa n-apuna soarele peste mânia voastra, si sa nu dati prilej diavolului. Efeseni 4:26-27
În autobiografia sa intitulata „Numarul 1”, Billy Martin, un mare jucator si antrenor de baseball, a povestit o întâmplare deosebita. Împreuna cu Mickey Mantle, unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, au hotarât într-o anume zi sa mearga la vânatoare undeva în sudul Texasului. Mickey avea în acea zona un bun prieten care le-a permis sa vâneze pe proprietatile lui.
Când au ajuns însa la locul de vânatoare, Mickey i-a zis lui Billy sa astepte în masina pâna când el va merge sa aranjeze toate lucrurile cu prietenul sau. Dupa ce au trecut momentele emotionante ale întâlnirii, prietenul lui Mickey i-a spus acestuia ca este bucuros sa-i lase sa vâneze pe proprietatile lui, numai ca le cere sa-i faca un favor. Am în grajd , spunea acesta un taur batrân, care a orbit si nici nu mai poate mânca bine. Pentru ca mie îmi este mila sa-l împusc, te rog s-o faci tu pentru mine.
Mickey a acceptat imediat, dar în drum spre masina i-a venit o idee cum sa-l pacaleasca pe Billy, prietenul sau.
De aceea când a ajuns lânga masina s-a prefacut a fi foarte furios si i-a spus lui Billy ca prietenul sau nu-i lasa sa vâneze pe proprietatile lui. Dupa ce a trântit usa masinii, a condus energic spre grajd, spunând ca vrea sa se razbune pe prietenul sau si sa-i împuste un taur.
Nu se poate asa ceva; i-a spus imediat Billy! Te rog sa nu ma opresti; i-a spus însa si mai hotarât Mickey, pentru ca sunt foarte suparat si vreau sa ma razbun, pentru ca cel pe care îl credeam prieten, m-a lasat sa fac pâna aici, drumul degeaba.
Prefacându-se a fi si mai mânios, când a ajuns în fata grajdului, Mickey i-a spus lui Billy: „asteapta aici si vei vedea ce-i fac prietenului meu. Am sa-i împusc cel mai mare taur!”
Intrând în grajd, Mickey a împuscat taurul, cu un singur glont. Când a iesit afara, a vazut însa ca si din teava pustii lui Billy iesea fum. Ce ai facut;l-a întrebat acesta imediat ?
Hai sa fugim repede; i-a raspuns Billy, pentru ca si eu i-am împuscat doua vaci !
În urma acestei întâmplari amuzante, cred ca ar trebui sa ne întrebam: ”ce facem atunci când ne înfuriem ?” Ne lasam prinsi de mânie si actionam necontrolat, sau asteptam sa descoperim întregul adevar .
Oamenii fac deseori lucruri ciudate la mânie; nu-i asa? Îti aduci aminte de vreo reactie nepotrivita pe care si tu ai avut-o în astfel de împrejurari? Pentru ca prin cuvântul Scripturii de astazi suntem îndemnati:”mâniati-va dar sa nu pacatuiti” este bine sa ne întrebam cum reactionam în astfel de împrejurari. Actionam necontrolat sau asteptam sa treaca mânia, actionând cu întelepciune?
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru situatiile când si eu am reactionat cu furie, si ajuta-ma ca în momentele de mânie sa nu pacatuiesc. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 25 Septembrie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Pe cei ce păcătuiesc, mustră-i înaintea tuturor, ca și ceilalți să aibă frică. ( 1 Timotei 6:11 )