Meditație 22 Septembrie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 56
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1827-22-septembrie-4]22 Septembrie (4)[/url]
„Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi, si iertati-va unul pe altul ,  cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi în Hristos.”  Efeseni 4:32
O bunicuta care împreuna cu sotul ei si-a aniversat “nunta de aur “, atunci  cînd a fost întrebata care a fost secretul acestei lungi si fericite  casnicii, a dat un raspuns neasteptat: „ În ziua nuntii noastre, a raspuns  bunicuta, am hotarît sa fac o lista cu zece dintre slabiciunile sotului meu,  pe care sa i le îngadui, iar atunci cînd va manifesta vreuna dintre ele, sa  fiu gata sa iert neconditionat.
Auzind acest raspuns, unul dintre invitati a fost curios sa afle ce anume  era trecut pe acea lista? Vazînd curiozitatea tuturor, bunicuta le-a zis:  „Sa va spun adevarul; înca n-am reusit sa scriu aceasta lista. Dar  oridecîteori sotul meu facea ceva care ma facea sa fiu nefericita, spuneam  totdeauna: „ Lucas; aceasta manifestare cu siguranta este una din cele 10  de pe lista! „
Aceasta este o atitudine pe care si Domnul Isus ar aprecia-o; nu-i asa? Ce  lucruri ar trebui sa trecem pe lista noastra, gîndindu-ne la cel care ne-a  gresit? De cîte ori suntem dispusi sa-l iertam? De sapte ori, pare a fi un  numar acceptabil luînd în considerare disponibilitatea umana. Domnul Isus  însa ne spune: „Nu numai de sapte ori; ci de saptezeci de ori cîte sapte! ”
Viata crestina nu poate fi definita numai de intentii bune si numere  aritmetice; ci printr-o atitudine de compasiune si iertare manifestata  practic în fiecare zi. Cu alte cuvinte nu exista nici o limita pentru masura  în care trebuie sa oferim iertare celui care ne-a gresit, ci trebuie sa fim  pregatiti sa iertam tot timpul, dupa cum si noi suntem iertati.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu gata sa iert totdeauna. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 22 Septembrie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. ( Iacov 5:8 )