Meditație 31 August (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 83
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1841-31-august-3]31 August (3)[/url]
„ El a înaltat taria poporului Sau: iata o pricina de lauda pentru toti  credinciosii Lui, pentru copiii lui Israel, popor de lânga El. Psalmul 148:14
În primavara anului 1608, colonistii din Jamestown , Virginia, au anuntat  prin toate mijloacele media din acea vreme, ca în tinutul lor au descoperit  un mare zacamânt aurifer; cel putin aceasta a fost constatarea lor la prima  vedere.
Entuziasmati de aceasta descoperire, colonistii au abandonat toate  celelalte activitati. N-au mai cultivat pamântul, si nici nu si-au mai  construit case, pentru a avea un adapost pentru iarna.
Au descoperit aurul si s-au dedicat toatal pentru a sapa, a spala si a  strânge metalul pretios. Pentru ca au fost preocupati doar pentru a strânge  tot mai mult aur, colonistii nici n-ar fi supravetuit, daca indienii nu  le-ar fi dat de mâncare.
Desi la sfârsitul verii, ei au reusit sa trimita în Anglia un vapor  încarcat pâna la refuz cu metalul pentru care au trudit zi si noapte, în  momentul când toti asteptau sa fie bogati, li s-a comunicat însa ca  metalul pe care l-au adunat cu atâta sacrificiu, era de fapt pirita,  supranumita si aur fals.
Pentru colonistii din Jamestown, acest aur fals n-a fost numai o mare  pacaleala dar si o lectie foarte severa pe care n-au uitat-o toata viata. Ei  nu si-au putut ierta marea greseala, pentru ca pacaliti de metalul care  semana cu aurul, au abandonat toate celelalte responsabilitati , ajungând  chiar în punctul de a-si pierde viata.
Aceasta întâmplare nu-i oare si modul în care multi oameni din zilele  noastre îsi petrec viata Si astazi sunt multi care îsi investesc toate  darurile si toate resursele  doar pentru a strânge aur fals!



Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma ca de atâtea ori am strâns gunoaie, crezând  ca adun aur curat. Pentru ca sa nu mai trudesc în zadar, ajuta-ma ca prin  Tine, sa gasesc adevaratele comori. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 31 August (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Trecerea în revistă a fidelităţii şi binecuvântărilor din trecut ale lui Dumnezeu, te va încuraja şi îţi va da speranţă pentru astăzi.