Meditație 26 August

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 67
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1846-26-august]26 August [/url]
„ Sarpele era mai siret decât toate fiarele câmpului pe care le facuse  Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevarat:”Sa nu  mâncati din toti pomii din gradina?”
Dumnezeu ne face cunoscut cum încearca pacatul sa se strecoare în viata  noastra, chiar de la prima pagina a Bibliei. Pentru ca sa nu ne sperie, la  început pacatul se apropie de noi cu pasi linistiti si promisiuni  îmbietoare. Urmarind ispitirea femeii din gradina Edenului, putem observa ca  sarpele a atras-o pe Eva în mreaja lui, chiar înainte ca aceasta sa-si fi  dat seama de grozavia urmarilor pacatului.
Ca sa ilustreze acest fapt, cineva a spus:” când am auzit o bataie în usa  am întrebat:” cine-i acolo?” „ Un pacat mic ca un vierme a fost raspunsul!” „Sunt asa de mic si neajutorat; n-ai vrea sa ma lasi înauntru?”  „Intra; i-am raspuns.” Si îndata, tot iadul a navalit pe usa!”
Este ceva în natura ispitei care o face foarte atractiva la început, dar  care  te determina sa te întorci pentru mai mult. Chiar dupa ce valul  primei încercari a trecut, descoperim în noi însine o mare provocare a  instinctelor, ce ne împinge spre ceea ce este rau. Daca nu vom sti sa  spunem „Nu” de fiecare data, prabusirea este inevitabila.
Am citit recent despre un incident petrecut într-un parc de distractii din  Minnesota. Pentru ca jocul cel mai preferat de vizitatorii care vin aici,  este caruselul. Cei mai curajosi dintre ei, se urca în masinutele ce sunt  asezate pe sine de fier si timp de 4 minute sunt purtati cu mare viteza  prin meandre si urcusuri si coborâsuri de neimaginat.
În aceasta vreme toti cei din carusel, tipa cât îi tine gura, traind cele  mai socante experiente, pentru care au mai si platit.
Într-una dintre aceste curse însa, caruselul n-a mai putut fi oprit a  continuat sa ruleze cu cea mai mare viteza, aproape 20 de minute.
Dupa multe încercari, instalatia a fost însa oprita si turistii din carusel  au fost salvati. Cu totii erau însa bolnavi. Unii vomitau continuu, iar  altii, pentru ca erau în coma, au fost dusi direct la spital.
Ceea ce parea sa fie o distractie la început pentru acesti turisti, s-a  transformat apoi, într-o mare încercare, în care ar fi putut sa-si piarda viata.
În acelasi fel si diavolul, ne pune înainte întâi ceea ce pare amuzant, fara  a ne descoperi toate riscurile. Iar dupa ce ne-a prins în mreaja lui, îsi  deslantuie vârtejul ispitelor, din care, de multe ori nu mai este nici o  posibilitate de scapare.



Rugaciune: Doamne Dumnezeule; si eu m-am urcat deseori în caruselul diavolului.  Ajuta-ma însa sa ma opresc si sa Te urmez cu credinciosie, pentru ca sa ma  pot bucura de ceea ce mi-ai pregatit la urma. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 26 August | Salvatorul.ro
meniu prim
Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.