Meditație 21 August

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 64
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1851-21-august]21 August [/url]
„ Primeste cu bunavointa cuvintele gurii mele, Doamne, Stânca mea si  Izbavitorul meu!” Psalmul 19:14
Într-o zi, vizitând o familie, am asistat la o întâmplare neobisnuita. Una  dintre fiicele acelor parinti, în timpul jocului cu ceilalti copii, s-a suparat  foarte tare pe fratiorul ei, l-a trântit la pamânt, si dupa ce a început  sa-l strige dupa porecla, a început sa-l scuipe.
În acele momente, tatal copiilor implicati în incident, s-a apropiat de  fetita si i-a prins mâinile, spunându-i: „draga; cred ca diavolul te-a facut  sa te porti în felul acesta cu fratiorul tau!”
Dupa ce a încercat fara succes sa se smulga din mânile tatalui, fetita care  înca nu depasise momentele de furie, i-a raspuns acestuia:” da ; diavolul  m-a determinat sa-l trântesc pe fratiorul meu la pamânt si sa-l strig dupa  porecla, dar sa-l scuip, a fost numai ideea mea!”
Si noua ni se întâmpla de foarte multe ori, ca atunci când ne judecam  faptele pe care le-am comis sa ne întrebam:”cum de-am ajuns sa înfaptuim  asemenea lucruri?”
Nu suntem singurii care traim aceste experinete.  Si apostolul  Pavel s-a confruntat cu aceeasi problema, deoarece într-un moment al vietii  a spus:” nu fac ceea ce as dori sa fac, ci împlinesc tocmai ceea ce n-as  vrea sa fac!”
Daca sunt lucruri de care suntem surprinsi ca am ajuns sa le înfaptuim, sunt  însa si lucruri de care suntem deplin constienti de ce le-am înfaptuit;  nu-i asa? Pentru acestea, ne-am planificat cum sa procedam cu mult timp  înainte, iar dupa ce le-am înfaptuit ne asumam responsabilitatea lor.
Despre acest fel de oameni, care planuiesc si înfaptuiesc numai ce este rau,  psalmistul spune ca:”zamislesc raul, sunt însarcinati cu faradelegea si dau  nastere la înselaciune (Psalmul 7:14).
Cei ce au ajuns sa creada în jertfa lui Hristos, au dobândit însa o inima  noua, în care locuieste neprihanirea. De aceea întocmirile gândurilor inimii  lor nu mai sunt îndreptate spre rau, ci spre bine.
Care este gândul care te stapâneste în aceasta zi? Esti pornit spre rau;  sau spre ceea ce este bine?
Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa pot birui orice pornire rea a inimii mele si  orice gând, sa-l fac rob ascultarii de Tine. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 21 August | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci prin har aţi fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. ( Efeseni 2:8 )