Meditație 01 August (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 121
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1871-01-august-3]01 August (3)[/url]
„ Toti care ati fost botezati pentru Hristos, v-ati îmbracat cu  Hristos. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob nici  slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca  toti sunteti una în Hristos Isus.” Galateni 3:27-28
Trebuie sa traim ca si Hristos, chiar în mijlocul acestei lumi. Notati ceea  ce a spus apostolul Pavel în versetele biblice de astaz : „ caci toti  suntem una (avem aceeasi identitate) în Hristos!”
Aceasta declaratie nu înseamna ca avem numai un nou statut, la care putem  ajunge prin eforturi personale. A fi una în Hristos înseamna mai mult decât  o înalta estimare personala.
Una dintre cele mai gresite învataturi promovate astazi prin cartile care te  încurajeaza „sa te descurci singur” , este ca se pune accent foarte mare pe  ceea ce poti realiza prin eforturi personale si este neglijat total, ceea ce  poti dobândi prin credinta.
Exista o mare problema a cartilor care promoveaza ideea :”ajuta-te  singur!”, pentru ca acestea îndeamna continuu sa te încrezi în tine însuti.  Sa tii cont doar de ceea ce esti si poti realiza în mod individual.
Pentru a se pune în valoare aceasta ideie, se ajunge deseori la o  supraevaluare personala. Ti se cere sa crezi ca esti un supraom, si  poti mai mult decât în realitate.
Ca sa întelegi cât de gresite sunt aceste declaratii, te rog sa faci un  exercitiu practic. Mergi în fata oglinzii si privindu-ti chipul spune-ti asa  încât sa te poti auzi: „sunt un fotomodel!” „sunt un fotomodel!”
Pentru câti dintre noi, aceasta declaratie exprima însa si realitatea? Ce  s-ar întâmpla daca în oglinda nu ne-am vedea numai înfatisarea fizica ci si  cea spirituala ? Multi dintre noi am vedea adevarati monstri; nu-i asa ?
Ne putem vedea însa frumosi atât în înfatisarea fizica, cât si în cea  spirituala, numai atunci când ne vedem chipul nostru ca o reflectie a  imaginii lui Hristos.
Atunci când suntem în Hristos, nu mai conteaza daca suntem evrei sau greci,  sclavi sau oameni liberi, albi sau negri, sau chiar barbati sau femei,  pentru ca în El, toti suntem una; avem aceeasi înfatisare spirituala!
Rugaciune: Doamne Isuse; îti multumesc pentru ca prin Tine, am ajuns o faptura asa  de minunata.Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 01 August (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Hainele te fac domn, sufletul te face om!