Meditație 29 Iulie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 76
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1874-29-iulie]29 Iulie [/url]
„Aduceti vitelul cel îngrasat, si taiati-l . Sa mâncam si sa ne veselim; caci acest fiu al meu era mort si-a înviat; era pierdut, si a fost gasit.” Si au început sa se veseleasca.” Luca 15:23-24
Foarte multi oameni au o imagine a Vechiului Testament cu privire la Dumnezeu. Când se gândesc la Dumnezeu, acestia îl vad a fi un judecator drept, un stapân aspru si plin de mânie, gata sa pedepseasca pe toti cei ce gresesc.
Domnul Isus ne-a aratat însa ca Dumnezeu, Tatal nostru, desi condamna si pedepseste pacatul, este plin de dragoste si iubeste pe pacatos.
Marele scriitor african; Alan Poton, a povestit o întâmplare care s-a petrecut în Africa de Sud, înainte de ultimile schimbari sociale care au avut loc în aceasta tara. Înainte de schimbarea regimului când Africa de Sud era o colonie, un locotenent de politie, alb, a avut în secret o relatie cu o tânara africana de culoare. În Africa de Sud, aceasta relatie era nelegitima si considerata a fi un pacat de neiertat.
Într-o zi însa, colonelul a aflat despre ceea ce se întâmpla în garnizoana sa si l-a chemat pe locotenent la raport. Acesta a negat la început , dar pentru ca evidentele erau prea evidente, a trebuit sa recunoasca totul.
În acele momente, colonelul a facut cel mai neobisnuit lucru la care ne-am astepta. A mers sa-l viziteze pe tatal locotenentului si sa discute cu el despre pacatele fiului sau.
Ceea ce s-a întâmplat însa la acea întâlnire a fost cu adevarat o scena foarte dramatica.
Tatal l-a întrebat pe colonel : - „Este adevarat?” - „Ma tem ca da!” a raspuns colonelul. - „Esti sigur?” a continuat tatal . - „Da” a raspuns colonelul; mi-a marturisit totul chiar fiul tau!
În acele momente, tatal locotenentului fara sa arate vreun semn de furie, dar cu destula fermitate s-a întors spre sotia sa si i-a zis:” adu-mi cartea!” Sotia lui a mers la biblioteca si i-a adus sotului ei o Biblie mare de familie, pe care a asezat-o pe masa chiar în fata lui.
Când toti se întrebau oare ce verset din biblie urma tatal sa citeasca; acesta n-a citit însa nici un pasaj din Scriptura. A deschis la prima pagina a Bibliei unde erau scrise toate numele de familie din ultimii 150 de ani. A luat apoi un toc cu cerneala si a taiat numele fiului sau, Piter van Vlaanderen, nu o data ci de mai multe ori, pâna când nu se mai putea citi.
Apoi, ramânând asezat la masa, a cerut fiului sau cheia de la usa, dupa care i-a spus: „usa casei noastre nu se va mai deschide niciodata pentru tine !” I-a cerut fiului sa plece din casa, iar sotiei lui sa încuie usa dupa el.
Ce scena cutremuratoare! Acea usa încuiata de tatal care a fost facut de rusine de fiul sau, nu se va mai deschide niciodata!
În familia lui Dumnezeu însa, fiii pierduti pot sa se întoarca acasa, pentru ca Tatal nostru nu încuie usa!
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca, desi nu merit, Tu înca ma mai astepti cu usa deschisa. Ajuta-ma sa ma întorc acasa cu pocainta, pentru ca sa pot trai iarasi ca fiu al Tau. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 29 Iulie | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. ( Iacov 1:5 )