Meditație 28 Iulie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 86
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1875-28-iulie-4]28 Iulie (4)[/url]
„ În zilele acelea, Isus S-a dus în munte sa Se roage, si a petrecut toata  noaptea în rugaciune catre Dumnezeu.” Matei 6:12
Înainte de a ajunge un mare reformator, Martin Luther, a petrecut multe  zile în chilia din mânastirea unde era calugar, plângând si marturisindu-si  pacatele în rugaciune. Pentru ca în acele clipe de zdrobire si agonie  spirituala nu stia cum sa procedeze si nici duhovnicul sau nu stia ce sa-i  spuna, acesta i-a cerut sa repete spunând dupa el Crezul Apostolic.
Asa ca Luther repeta dupa duhovnicul sau spunând :
„Cred în Dumnezeu, Tatal atotputernicul, Facatorul cerului si al pamântului. Si în Isus Christos, Fiul sau unic, Domnul nostru, care s-a zamislit de la  Duhul Sfânt, S-a nascut din Maria Fecioara; a patimit sub Pontiu Pilat, a fost rastignit, a murit si a fost îngropat,  S-a coborât în locuinta mortilor. A treia zi a înviat din morti, S-a înaltat  la ceruri si sade de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatal atotputernicul; de unde are sa vina sa judece viii si mortii. Cred în Duhul Sfânt, sfânta Biserica  universala, împartasirea sfintilor, iertarea pacatelor ………….”
Când a ajuns la iertarea pacatelor, LutHer l-aîntrerupt pe duhovnicul sau  întrebându-l :
-„Ce ai spus?” - Ce vrei sa-ti repet; l-a întrebat duhovnicul? - Ultima afirmatie; vrei s-o repeti înca o data? - „Cred în iertarea pacatelor; i-a raspuns duhovnicul!
Oh; asta e! a continuat Luther. „Cred în iertarea pacatelor!” „ În  iertarea pacatelor! Asta înseamna ca mai exista speranta si pentru mine!”
Pornind de la aceasta experienta, Luther a început sa studieze Sfânta  Scriptura, descoperind astfel calea iertarii pacatelor.
A înteles ca si pentru cei mai mari pacatosi exista o posibilitate de-a  se întoarce spre Dumnezeu, pentru ca prin moartea Sa, Domnul Isus a  pregatit aceasta cale.
Exista cineva care vede orice inima zdrobita si caruia îi pasa de toti cei  care se pocaiesc cu adevarat, oferindu-le iertare, vindecare si eliberare  deplina.



Rugaciune: Doamne Isuse; stiu ca am savârsit multe pacate si sunt vrednic de  osânda. Îndura-Te însa si de mine si da-mi iertarea Ta. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 28 Iulie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Singurul scop al vieţii este lupta nesfârşită pentru cucerirea necunoscutului, eternul efort pentru a cunoaşte mai mult.