Meditație 27 Iulie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 97
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1876-27-iulie-4]27 Iulie (4)[/url]
„ Un fariseu a rugat pe Isus sa manânce la el. Isus a intrat în casa  fariseului si a sezut la masa. Si iata ca o femeie pacatoasa din cetate a aflat ca El era la masa în  casa Fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor, si  stãtea înapoi lânga picioarele lui Isus si plângea. Apoi a început  sa-i stropeasca picioarele cu lacrimile ei, si sa le stearga cu parul  capului ei; le saruta mult, si le ungea cu mir.” Luca 7:36-38
Ai avut vreun moment în viata când ai lasat sa-ti curga lacrimile, fara  sa-ti pese de ceea ce altii aveau sa spuna? Stii ce înseamna cu adevarat  sa ai o inima zdrobita?
Evanghelistul Luca ne prezinta o femeie care a trait aceasta zdrobire. Fara  sa-i pese de ceea ce altii gândeau despre ea, aceasta a intrat în casa unui  fariseu, s-a aruncat la picioarele lui Isus, si-a început sa plânga, udând  cu lacrimile ei picioarele Domnului si stergându-le cu parul capului ei.
S-ar putea ca nici noi sa nu avem o parere prea buna despre fapta acestei  femei. Cum de-a avut oare curajul sa deranjeze atmosfera de la o masa  festiva oraganizata pentru asa personaliatati ? La urma urmei, aceasta era o  prostituata, care putea sa strice reputatia tuturor.
Se observa ca era o pacatoasa dupa manierele sale, dupa felul cum arata si  cum era îmbracata. Nu era în nici un fel o prezenta potrivita pentru o  companie atât de selecta. Locul ei era mai degraba la coltul strazii decât  în casa unui fariseu!
Cu toate aceste prejudecati care puteau sa apara în mintea oricui, ea a  îngenunchiat la picioarele Domnului si-si plângea pacatul fara sa-i pese de  parerea celorlalti. Dupa ce a stropit picioarele Domnului cu lacrimile ei  si le-a sters cu parul capului ei, femeia le-a uns cu mir si le-a sarutat  mult.
A unge picioarele cu mir si a le saruta nu-i un gest întâlnit prea des;  nu-i asa? Acesta a fost însa modul în care ea a dorit sa-si exprime  recunostinta si aprecierea ei pentru Domnul si sa-si comunice emotiile  sufletului.
Privind la aceasta scena, fariseul care l-a invitat în casa sa pe Domnul  Isus a început de fapt sa-l judece pe Domnul spunându-si în inima lui:  „daca omul acesta ar fi cu adevarat un prooroc, ar sti cine este aceasta  femeie si nu i-ar permite sa se apropie de el si nici sa-i sarute  picioarele.”
Însa Domnul Isus n-a facut nimic ca s-o opreasca si nici n-a intervenit,  cerând femeiii explicatii pentru faptele sale.De ce oare Domnul a lasat-o pe  acea femeie sa-si continuie actiunile sale într-un mod asa de neinteles si  de suspicios pentru toti cei din jur?
Domnul Isus n-a intervenit,  pentru ca El nu judeca dupa aparente.El era  singurul care stia ce este de fapt în inima femeii. Numai El îi cunostea  amaraciunea, remuscarile si parerea de rau pentru toate relele pe care le  savârsise. Numai El stia ce a adus-o pe acea femeie în acel loc.
A cunoscut inima fariseului ce era plina de suspiciune, resentimente si  judecata, dar a cunoscut si inima acelei femei ce era plina de parere de  rau, dragoste si credinta.
Ce poate sa vada Domnul în inima ta? Pentru ca El ne cunoaste asa cum  suntem, nu putem dobândi altfel iertarea pacatelor, decât prin pocainta si  zdrobire deplina.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; uita-Te si la povara sufletului meu si da-mi iertarea si vindecarea Ta în numele Domnului Isus. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 27 Iulie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Ziua de ieri e istorie, ziua de mâine e mister, ziua de azi e un dar de la Dumnezeu. Bucură-te de acest dar!