Meditație 26 Iulie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 126
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1877-26-iulie]26 Iulie [/url]
„ Isus a chemat la El un copilas, l-a pus în mijlocul lor, si le-a zis:  “Adevarat va spun ca, daca nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un  chip nu veti intra în Împaratia cerurilor.” Matei 18:2-3
În una dintre cartile sale, Rodney Jones, povesteste o întâmplare deosebita  traita de Nancy Miller din Oroville, California. Cu doar câteva zile  înainte de Craciun, pe când era plecata la cumparaturi, casa lui Nancy a  fost jefuita.
Desi a fost anuntata politia, acestia n-au identificat însa nici un  suspect. Dupa numai câteva saptamâni, Nancy a fost invitata însa în casa  vecinilor sai pentru a participa la o întâlnire organizata de o asociatie  de protectie a copiilor.
Când a ajuns la aceasta întâlnire, Nancy s-a simtit cu adevarat ca acasa,  pentru ca uitându-se în jur ea a observat televizorul care îi fusese furat  într-un colt al sufrageriei, ciorapii sai pentru cadouri atârnati de  semineu, iar gazda purta chiar una dintre rochiile sale. În timpul acelei  prezentari, ea s-a scuzat pentru câteva momente, vreme în care iesind afara  a chemat politia. Venind cu mandat de perchezitie, acestia au gasit toate  lucrurile furate si-a recuperat si suma de 9.000 de dolari care  disparusera din casa lui Nancy.
Dupa aceasta întâmplare, am putea spune ca asociatia pentru porotectia  copiilor care organizeaza instruirea parintilor la domiciliul acestora,  merita 10 puncte.
Dar câte puncte merita oare acei vecini cu care Nancy se întâlnea în fiecare  zi si care i-au spart casa?
Traim într-o lume ciudata; nu-i asa?
Desi ne amuzam adesea auzind cât de stupide sunt uneori actiunile unor hoti  sau criminali, acestea sunt tot mai frecvente. De frica acestora în multe  orase astazi oamenii au ajuns prizioneri în propriile case. Mai este o  solutie pentru aceasta situatie ?
Cu toate ca statul cheltuie multi bani pentru reeducarea si integrarea în  societate a celor condamnati, numarul delicventilor este tot mai mare.  Multi dintre cei ce au ajuns odata la închisoare pentru anumite fapte  minore, de obicei se reintorc în acelasi loc, pentru a ispasi pedepse pentru  fapte mult mai grave.
În aceasta lume în care rautatea creste în fiecare zi, n-ar trebui sa lasam  lupta împotriva delicventei, numai în responsabilitatea statului. Fiecare  crestin are datoria de-a face ceva.
Pentru ca numai Dumnezeu poate aduce o transformare radicala a fiintei umane  si-a societatii, fiecare crestin ar trebui sa-L marturiseasca pe Hristos,  pentru ca prin pocainta si iertare, sa se ajunga la o schimbare deplina.
Rugaciune Doamne Isuse; schimba si viata mea în asemanare cu Tine, pentru ca sa  ajung un martor al Tau si un bun cetatean. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 26 Iulie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cea mai eficientă cale prin care Domnul ne maturizează spiritual este ...suferinţa.