Meditație 25 Iulie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 71
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1878-25-iulie-4]25 Iulie (4)[/url]
„ În cele ce va scriu, iata , înaintea lui Dumnezeu, nu mint. Dupa aceea  m-am dus în tinuturile Siriei si Ciliciei. Si eram înca necunoscut la fata  Bisericilor lui Hristos, care sunt în Iudeia. Ele auzeau doar  spunându-se: ”Cel ce ne prigonea odinioara, acum propovaduieste credinta, pe  care cauta s-o nimiceasca odinioara.” Si slaveau pe Dumnezeu din pricina  mea.” Galateni 1:20-24
Daca „nasterea din nou” nu este o experienta posibila; de ce oare Domnul  Isus a predicat si a cerut celor din vremea Lui acest lucru? De ce oare  Scriptura ne spune în nenumarate rânduri sa ne pocaim, daca pocainta nu-i  suficienta pentru mântuire?
Ca sa arate ca pocainta este suficienta pentru mântuire, atunci când a scris  galatenilor, apostolul Pavel le-a prezentat schimbarea pe care Dumnezeu  a facut-o chiar în viata sa.
El le-a spus celor din Galatia ca a fost o vreme în viata lui când a  prigonit biserica si-a luptat sa-i distruga pe crestini. În acea vreme,  Pavel, sau mai bine zis Saul, asa cum era el cunoscut, era un extremist; un  iudeu radical. În acea vreme, el avea deplina siguranta, ca procedând  astfel este pe placul lui Dumnezeu si lucreaza pentru câstigarea  neprihanirii.
Daca Saul ar fi trait în zilele noastre, ar fi fost usor numarat printre  extremistii religiosi si teroristi.
Cu toate acestea; viata lui a fost schimbata. Atunci când L-a întâlnit pe  Hristos Saul a ajuns sa fie un alt om. El n-a mai alergat sa-i persecute pe  crestini, ci sa-i apere, devenind el însusi crestinul cu cea mai mare  influenta care a trait pâna acum. El a ajuns un om nou în gândire, în  actiune si scopurile vietii sale. S-a schimbat atât de profund încât nici  numele vechi nu i se mai potrivea. De aceea nu s-a mai numit Saul,

ci Pavel.
Omul brutal de altadata, a ajuns sa scrie cel mai frumos poem de dragoste  spunând: „ Chiar daca as vorbi în limbi omenesti si îngeresti, si n-as  avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar  daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata  stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa încât sa mut si muntii, si  n-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as împarti toata averea  pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea  dragoste, nu-mi foloseste la nimic.” I Corinteni  13:1-3
Pot oamenii sa se schimbe? Daca credem biblia si urmarim schimbarile din  viata celor credinciosi, atunci trebuie sa declaram cu toata certitudinea  „Da!” Ai avut o înnoire a vietii tale? Poti spune „da”  Dumnezeu poate schimba  orice inima bazându-te pe experienta pe care tu ai trait-o?



Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca în viata mea mai sunt înca multe lucruri  vechi, schimba prin puterea Ta orice coltisor al inimii mele, pentru ca sa  pot fi o faptura noua, în Tine. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 25 Iulie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Binecuvântat să fie Domnul, căci ascultă glasul rugăciunilor mele. ( Psalmii 28:6 )