Meditație 24 Iulie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 74
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1879-24-iulie-4]24 Iulie (4)[/url]
„ Înainte de venirea credintei, noi eram sub paza Legii, închisi pentru  credinta care trebuia sa fie descoperita. Astfel Legea ne-a fost un  îndrumator spre Hristos, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta.”
Stiti cine ne spune ca suntem vinovati? Cred ca multi dintre voi, vor fi  surprinsi când vor afla raspunsul Bibliei la aceasta întrebare.Potrivit  declaratiei facute de apostolul Pavel, descoperim ca suntem condamnati  tocmai de „Legea lui Dumnezeu”, pentru ca înainte de venirea credintei, noi  eram sub paza Legii, închisi pentru osânda.
Mai devreme, în acelasi capitol din epistola pe care a scris-o galatenilor,  apostolul Pavel declara chiar ca:” Legea a adus blestem!” ” Caci toti cei ce se bizuiesc pe fapteleLegii, sunt sub blestem; pentru ca  este scris: ”Blestemat este oricine nu staruieste în toate lucrurile scrise  în cartea Legii, ca sa le faca .” Galateni 3:10 De ce oare apostolul Pavel a facut o asa declaratie? El a aratat ca legea  a fost un blestem, pentru ca sub Lege, toti suntem gresiti. Cine oare ar  putea împlini toate poruncile Legii? Raspunsul este „nimeni!” Nici un om nu  poate împlini toate perceptele Legii, pentru ca aceasta ne-a descoperit un  standard de neprihanire pe care omul prin puterile lui nu-l poate atinge.
Chiar daca prin absurd, cineva ar ajunge sa împlineasca toata legea în  fiecare zi a vietii sale, si acea persoana ar fi vinovata de mândrie  spirituala!
Desi Legea ne-a descoperit ca toti suntem vinovati, ea ne este un îndrumator  spre Hristos, prin care toti avem parte de iertare. Aceasta iertare nu vine  însa prin efortul nostru personal, ci prin îndurarea lui Dumnezeu, prin  credinta.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca Fiul Tau a murit si pentru pacatele mele,  ajuta-ma sa nu mai trudesc singur pentru a ajunge la neprihanire, ci sa  cred în Tine, pentru a primi neprihanirea pe care Tu mi-o oferi. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 24 Iulie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
”Trebuie să reţii că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior.”