Meditație 16 Iulie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 71
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1887-16-iulie]16 Iulie [/url]
„Doamne, a raspuns sutasul,  nu sunt vrednic sa intri sub acoperamântul  meu; ci zi numai un cuvânt, si robul meu va fi tamaduit.” Matei 8:8
Prin atitudinea si raspunsul sau, sutasul roman care a cerut ajutorul  Domnului Isus, pentru vindecarea unui rob din casa sa, acesta a dovedit o  mare umilinta. În timp ce Domnul se îndrepta spre casa unde el locuia,  sutasul a trimis pe unul dintre prieteni sa-I spuna :”Doamne; nu trebuie sa  te deranjezi venind pâna la mine, pentru ca nu sunt vrednic sa intri sub  acoperamântul meu!”
Puteti sa întelegeti ce-a vrut el sa spuna cu adevarat prin aceste cuvinte?  Un ofiter roman, bogat, cu mare influenta si autoritate, sa spuna unui  învatator intinerant din Israel, natiune care atunci era sub ocupatie  romana: „nu sunt vrednic sa intri sub acoperamântul meu?”
Aceasta decalaratie exprima cea mai adânca stare de smerenie si de respect  fata de Domnul Isus, atitudine pe care Fiul lui Dumnezeu n-a gasit-o nici  chiar printre cei din neamul Sau.
Aceasta decalaratie neasteptata, facuta de sutasul roman, nu arata ca el  s-ar fi subapreciat, sau ca în viata de fiecare zi ar fi permis oricui sa  treaca peste el. Obisnuit sa-i respecte pe cei de un grad mai înalt decât  el, L-a cinstit pe Domnul Isus, pentru ca a recunoscut în Cel la care a  apelat pentru ajutor, o autoritate suprema, în fata careia s-a umilit  deplin.
Am citit recent despre un barbat care avea chelie, ca într-o seara, acesta  si-a luat sotia si a plecat în oras pentru o cina romantica. Pentru timpul  cât urma sa lipseasca de acasa, el a angajat o bona, care sa aiba grija de  copiii lor.
Însa dupa ce parintii au plecat, bona a deschis televizorul si a urmarit  cu foarte mare atentie un serial de televiziune, uitând de copii. Ramasi  nesupravegheati, copiii au intrat în baia parintilor unde baiatul a luat  masina de barberit si si-a facut o carare chiar în mijlocul capului,  tunzându-si parul pâna la piele.
Când parintii s-au întors si tatal l-a vazut cum arata, acesta foarte furios  i-a zis copilului: „fiule; ti-am zis de atâtea ori sa nu te joci cu masina  de barberit. Acum, pentru ceea ce ai facut, meriti sa primesti bataie!”
Când tatal era pregatit sa-i dea pantalonii jos si sa-l palmuiasca, copilul  s-a uitat tinta în ochii lui si i-a spus:” tata; opreste-te putin s-o vezi  si pe surioara mea!”
Mergând în dormitorul fetitei, tatal a gasit-o pe aceasta ghemuita în  patutul ei sub un asternut si rasa complet pe cap pâna la piele. Iesind din  camera, tatal si mai furios, era pregatit acum sa-l diciplineze aspru pe  fiul sau.
În acele momente când tatal se întreba „ de ce ai facut asta ?” fiul s-a  uitat însa din nou în ochii lui si i-a spus: „ tata; am încercat sa ne  asemanam cu tine!”
Dupa acest raspuns, tatalui parca i-a trecut furia lui, a început sa râda si în  loc sa le aplice pedeapsa si-a luat copiii în brate si i-a sarutat pe chelie!
Prin atitudinea sa, sutasul a demonstrat ca a depasit orice fel de  resentimente ce erau între evrei si romani si înaltându-L pe Domnul Isus, a  aratat ca în smerenie se aseamana cu Domnul.
Rugaciune: Domane Isuse; ajuta-ma sa-Ti recunosc autoritatea si sa umblu în  smerenie,  ca sa ma aseman Tie. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 Iulie | Salvatorul.ro
meniu prim
Frica de Domnul este un izvor de viață, ea ne ferește de cursele morții. ( Proverbele 14:27 )