Meditație 12 Iulie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 64
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1891-12-iulie-4]12 Iulie (4)[/url]
„Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat înca; dar fac un singur  lucru: uitând ce este în urma mea, si aruncându-ma spre ceea ce este  înainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu,  în Hristos Isus.” Filipeni 3:13-14
Foarte multi oameni îsi au nadejdea si visurile vietii, centrate în slujba  pe care o împlinesc. Aceasta atitudine n-ar trebui însa sa ne surprinda,  pentru ca serviciul este locul unde petrecem o mare parte a vietii.
Munca pe care o depunem, ne asigura de fapt resursele de care avem nevoie  pentru a ne atinge telurile. Din acesta cauza este natural sa ne facem vise  potrivit serviciului pe care îl împlinim.
Sondajele arata însa ca în jurul vârstei de 45 de ani, natura viselor începe  sa se schimbe. La acesata vârsta, oamenii încep sa se întrebe daca mai  merita sa continuie sa lucreze în acelasi loc, si daca au ajuns din punct de  vedere profesional, atât de departe cât si-au dorit.
Daca în acele momente ei considera ca au atins ceea ce si-au propus, atunci  hotarasc sa astepte pensionarea de pe pozitia pe care au atins-o, lasând  alte vise a fi împlinite dupa ce vor iesi la pensie.
Toti cei ce gândesc astfel, de fapt s-au pensionat deja în mintea lor,  pentru ca nu mai au nici un vis pe care sa-l atinga. Din aceasta cauza, la  jumatatea vietii, multi oameni care ar trebui sa fie la cel mai înalt nivel  profesional, ajung sa fie plafonati, fara nici un chef si tot timpul par  obositi.
Problema lor nu-i însa de natura fizica, ci de natura mentala. Ei si-au  pierdut visurile.
Sa ne gândim însa la unele mame care pâna la acesta vârsta au avut mai mult  grija copiilor. Dupa ce acestia s-au casatorit si au plecat la casele lor,  abia acum ele descopera libertatea. De aceea, în timp ce barbatii lor sunt  deja epuizati , ele încep parca o a doua tinerete. Vor sa mearga din nou la  scoala, sa-si deschida propria lor afacere, sau sa se angajeze în viata  publica.
Ce poti sa spui despre tonusul vietii tale? Nu cumva ti s-au terminat  carbunii si te afli la pamânt? Daca te numeri printre cei lipsiti de  entuziasm, asculta-l pe apostolul Pavel care spune:” uitând ce este în  urma mea, si aruncându-ma spre ceea ce este înainte, alerg spre tinta,  pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.”
Apostolul Pavel a descoperit ca în scoala uceniciei lui Hristos, nu exista  limita de vârsta si ca putem fi mai buni urmasi ai lui Hristos la 70 de ani  decât am fost la 40 de ani.
Si noi putem sa fim plini de dragoste si entuziasm în fiecare moment al  vietii, dar marea greseala pe care o fac cei mai multi este ca ne fixam  identitatea mai degraba dupa cariera si resurse personale, decât dupa  Hristos.
Daca telul vietii tale este sa fii ca Hristos, nu vei ajunge niciodata în  mijlocul acestei lumi sa spui, destul; am atins cel mai înalt punct la  care puteam ajunge!
Pentru tine, fiecare zi va însemna o noua dedicare, pentru noi lucrari pe  care Dumnezeu ti le-a pregatit pentru a le împlini.



Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa perseverez urmând scopurile pe care Tu  mi le-ai descoperit pentru viata, pentru ca sa pot fi proaspat si plin de  entuziasm în fiecare zi. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 12 Iulie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Ajunge sus, cel care ajută pe altul să urce...