Meditație 10 Iunie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 88
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1923-10-iunie-4]10 Iunie (4)[/url]
„ Cine nu-si ia crucea lui, si nu vine dupa Mine, nu este vrednic de Mine. Cine îsi va pastra viata, o va pierde; si cine îsi va pierde  viata pentru Mine, o va câstiga.” Matei 10 38-39
Vor reusi în viata, doar cei ce sunt gata sa-si poarte crucea în fiecare zi. Nu poti sa ajungi sa fii cel mai bun în domeniul pe care ti l-ai ales, daca ramâi în zona ta de confort. Vei reusi numai atunci când vei fi gata sa depui orice efort si vei fi gata sa lucrezi în asa fel încât transpiratia sa ti se transforme în picaturi de sânge.
De aceea putem spune ca vor avea succes, numai cei ce vor ramâne în fata computerului, a plansetei de desen, a masinii de scris, sau a bancului de lucru, mult timp, dupa ce toti ceilalti colegi au plecat deja acasa.
Pentru a descoperi care au fost cauzele succesului anumitor vipuri, Universitatea din Chicago, a intreprins in acest sens un studiu de 5 ani de zile sub conducerea Dr.Benjamin Bloon. În aceasta vreme, o echipa de cercetatori de la aceasta universitate a luat interviuri unor mari personalitati din arta, sport, medicina si educatie. Ei au intervievat cu caracter de anonimat, pianisti, muzicieni, înotatori olimpici, jucatori de tenis, sculptori, medici , matematicieni si neurologi.
Pentru a avea un raspuns cât mai exact, Dr.Bloon a intervievat si familiile, profesorii sau antrenorii acestora.
Dupa terminarea interviurilor, concluzia echipei de cercetatori a fost cu totul surprinzatoare. Ei au anuntat ca în studiul intreprins, n-au descoperit mari talente naturale asa cum se asteptau, ci mai degraba oameni care au fost dedicati si au muncit din greu. În declaratia finala, Dr.Bloon a mentionat: „ Ne-am asteptat sa descoperim mari talente naturale care sa fi fost cauza reusitei acestor personalitati. În realitate însa am descoperit ca toti cei intervievati au fost de fapt oameni obisnuiti. Multe dintre mamele lor, ne-au declarat ca alti copii din clasele lor, au fost mult mai talentati. Toti acestia au ajuns însa sa reuseasca în viata, pentru ca în spatele succesului lor au stat multe ore de munca si o profunda dedicare. Un pianist a reusit, pentru ca a exersat 7 ore pe zi, timp de 17 ani. Înotatoarea ce-a câstigat medalia olimpica se trezea în fiecare dimineata la ora 5 si jumatate si înota în fiecare zi timp de doua ore înainte de-a merge la scoala. Pentru toti acestia, nici un obstacol n-a fost prea mare si nici o povara prea grea, pentru a-i opri din munca si dedicarea lor . Depasind orice bariera ei si-au purtat crucea în fiecare zi; si-au reusit!”
Daca doresti sa ai succes în viata spirituala, acesta nu-ti va fi daruit fara a depune efort.Dumnezeu ne asigura reusita; dar pentru aceasta, trebuie sa ne sculam mai de dimineata, sa ne culcam mai târziu, sau sa renuntam la multele lucruri care ne încarca agenda, pentru ca sa petrecem mai mult timp în rugaciune, în studierea Cuvântului si în slujirea altora.
Vei fi gata pentru o asa dedicare?
Rugaciune: Doamne Isuse; am trudit din greu pentru a-mi atinge scopurile vietii, dar Te-am neglijat pe Tine. Ajuta-ma sa caut mai întâi Împaratia Ta si sa traiesc o viata de neprihanire, pentru ca în profunda dedicare sa pot avea reusita în slujire. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10 Iunie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Toate lucrările Tale Te vor lăuda, Doamne! Și credincioșii Tăi Te vor binecuvânta. ( Psalmii 145:10 )